Zlatan: Többet érdemeltünk volna egy pontnál

Zlatan Ibrahimovic úgy érzi, a Manchester United többet érdemelt volna az egy pontnál, melyet a csapat Everton elleni, kedd esti mérkõzésén egy kései büntetõvel ért el.


Ibrahimovic három mérkõzéses eltiltása után visszatérve a 94. percben büntetõhöz állhatott, melyet Robles-t a másik irányba elküldve értékesített is, ezzel 20 mérkõzésre duzzasztva a Manchester United bajnoki veretlenségi sorozatát.

Phil Jagielka góljával a vendégek szereztek vezetést az elsõ félidõben, miután lecsapott Ashley Williams szöglet után megcsúsztatott fejesére, azonban Jose Mourinho együttese a fordulás után látványosan feljavult, és ostromuk alá vették az Everton kapuját az egyenlítõ gól érdekében.

Ez végül Ibrahimovic szezonbeli 27. góljának köszönhetõen érkezett el, a svéd azonban elismerte, a Unitednek nagy szüksége lett volna a három pontra, miután folyamatos harcban állnak a többi csapattal, hogy bekerülhessenek a legjobb négy együttesbe.

"Úgy vélem kicsit többet érdemeltünk volna" - mondta a csatár a BT Sportnak. "Egy hibát követõen gólt kaptunk: elõször akkor hibáztunk, amikor engedtük Williams-t fejelni, majd a gól a semmibõl érkezett."

"Továbbra is koncentráltnak kell maradnunk; nem engedhetjük meg az ilyen hibákat, mert nagyon fontos pontok forognak kockán, különösen egy ilyen tabellát illetõen. Nagyon közel járunk, de még mindig nem kaparintjuk meg a pontokat, melyekre szükségünk lenne."

"A mérkõzés javában támadtunk, és jó esélyeink is voltak; a kapufát is eltaláltuk, de többet kell tennünk."

 

 


Mourinho a félidõben beállította a sérülésébõl visszatérõ Paul Pogbát, majd késõbb Henrikh Mkhitaryant és Luke Shaw-t is pályára küldte, miközben a gólszerzés érdekében átalakította csapata szerkezetét.

Amikor arról kérdezték, a csapat önbizalma válságba került-e a négy nap alatt lejátszott két hazai döntetlent követõen, Ibrahimovic így felelt: "Nem, egyáltalán nem. Ha 1-0-s hátrányban vagy, meg kell változtatnod a taktikádat."

"Ha egy taktikát követsz, és nem sikerül betalálnod, változtatásokra van szükséged. Ez az, amit a menedzser lát az oldalvonal mellõl és mi megléptük ezeket a változtatásokat. A második félidõ jobb volt; teljesen más meccs volt az elsõhöz képest, hiszen sokkal többet támadtunk."

Ibrahimovic a mérkõzés vége elõtt 20 perccel már úgy hihette, egyenlített csapatának Ander Herrera beadása után, azonban a találatot végül les címén érvénytelenítették. A visszajátszások megmutatták, a döntés jogossága megkérdõjelezhetõ és Mourinho a mérkõzés után kiemelte, meg kellett volna, hogy adják a találatot.

"Les volt? Nem láttam" - mondta Zlatan. "Azt hittem, hogy gólt szereztem, hiszen hátulról érkeztem, a visszalépõ védõ jobbjáról, és azt hittem gólt szereztem, de nem tudom elmondani, hogy les volt-e vagy sem. A televíziónak kell ezt megítélnie."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!