Korai csapathírek az Anderlecht meccs elõtt

José Mourinho két stabil kezdõjátékosára is számíthat majd visszatérõként csütörtökön az Anderlecht elleni kulcsfontosságú Európa-liga párharcon.


David de Gea csípõproblémája miatt nem állhatott a kapuban a vasárnap koradélután 3-0-ra megnyert Sunderland elleni idegenbeli bajnokin, míg Antonio Valencia csapata legutóbbi két mérkõzésérõl hiányzott, miután hét közben az Everton elleni hazai döntetlenkor se lépett pályára.

 

A Stadium of Lightban aratott gyõzelmet követõen a MUTV-nek nyilatkozva Mourinho arról beszélt, csütörtökön számít az ecuadori játékára Brüsszelben.

 

"A rendelkezésünkre álló játékosokból tudtam válogatni a Sunderland ellen" - kezdte.

 

"Egyetlen egy játékos se maradt Manchesterben azért, hogy pihentessük, vagy hogy a rotációra, esetleg az Anderlechtre gondoltunk volna. Egyáltalán nem."

 

"Jelen pillanatban a keretben lévõ játékosok voltak bevethetõek és ha másokról beszélünk, akkor egyedül Antonio Valencia az, akinek a játékára számíthatok pluszban a továbbiakban, másra nem. Nem hiszem, hogy a többiek közül bárki is játékra kész állapotban lehetne."

 

Mourinho vasárnap hét játékosát is nélkülözni volt kénytelen a felnõtt csapat keretébõl, De Gea és Valencia kettõsén kívül ugyanis Chris Smalling, Phil Jones, Ashley Young, Juan Mata és Wayne Rooney is kihagyta a Sunderland elleni meccset.

 

 

A csapat elsõ számú kapusát a Fekete Macskák ellen Sergio Romero helyettesítette, aki ebben a szezonban az Európa-ligában kapott több játéklehetõséget. Bár a spanyol portás állapotát illetõen késõbb megnyugtatóan nyilatkozott Mourinho, elárulta azt is, elõfordulhat, hogy az Anderlecht ellen is majd második számú kapuvédõjével áll majd ki.

 

"De Gea sérülése nem túl súlyos, Romero pedig minden egyes alkalommal jól teljesített, amikor lehetõséget kapott" - tette hozzá.

 

"A szurkolók már megszokhatták, hogy Romero véd a kupában - jelen esetben ez az Európa-liga, amely a legfontosabb kupasorozattá vált számunkra a Ligakupa megnyerését követõen."

 

"Az Európa-liga megnyerésére továbbra is eséllyel pályázunk, úgyhogy amikor Sergio játszik az Európa-ligában, és ezzel önbizalmat adunk neki, akkor az azért van, mert mindig pozitív választ tud számunkra adni. Emellett ma is nagyon magabiztosnak tûnt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!