Anderlecht 1-1 Manchester United

Jose Mourinho csapata döntetlent játszott Belgiumban, pedig sokáig vezetett a manchesteri alakulat.


Remek hangulat várta a csapatokat, ám a játékosok igen óvatosan kezdték a találkozót. 

 

Bár kisebb helyzeteket mindkét oldalon sikerült kialakítani, látszott a játékosokon, hogy sok rizikót nem akarnak vállalni. 

 

Szerencsére szûk negyedóra után mindez kezdett elmaradni és a United egyre inkább ellenfele fölé nõtt. Egybõl hatalmas gólszerzési lehetõség adódott a vendégek elõtt; Rashford beadását Ibra kotorta kapura, de Ruben hihetetlen nagyot hárított, a kipattanót Lingard pedig kapufára lõtte.

 

A 18. percben Rashford tekert 22 méterrõl nem sokkal a kapu mellé. A másik térfélen leginkább Acheampong aktivizálta magát, de neki sem sok lehetõség jutott, hiszen Valencia legtöbbször megállította õt.

 

A félidõ felén túl Carrick ívelt fel az ellenfél tizenhatosa elé, Rashford megszelídítette a játékszert, de az utolsó pillanatban szerelték õt, ám érkezett Mkhitaryan, lövését Nuytinck blokkolta.

 

A 37. perc meghozta a gólt a fölényben játszó manchesteriek számára. Szép támadás fejlõdött fel, Ibra tette ki jobb szélre, ahol érkezett Valencia, kinek beadása Rashfordot találta meg. A fiatal csatár 15 méterrõl tüzelt, Ruben még óriásit védett, de a lecsorgó labdát szinte az alapvonalról a hálóba lõtte Mkhitaryan. 1-0 a Unitednek!

 

 

A vendégek középpályája jól zárta a területeket, a belgák nem sokszor jutottak el ellenfelük tizenhatosáig.

 

Fordulás után azonban feltüzeltebben érkeztek ki Tielemans-ék. Stanciu szabadrúgása még nem sok vizet zavart, de Bruno megpattanó lövését Valenciának kellett mentenie a kapu elõterében, majd az ecuadori bekk Acheampong bombáját is hárította egy kiváló blokkal.

 

Tíz jó perce volt a hazaiaknak, utána megint a Vörös Ördögök kezdtek dominálni. Darmian beadását Mkhitaryan 11 méterrõl pörgette kapu mellé, majd Rashford 21-rõl ellõtt labdáját kellett fognia Rubennek.

 

Mezõnyben még annyira nem is, de a kapu elõtt nagyon tanácstalannak tûntek a hazaiak, miközben a United az elõny tudatában leginkább a védekezésre figyelt.

 

Fellaini elõtt adódott lövõhelyzet, de a kapus nagyot hárított, majd a 82. percben Ibra átadása után Pogba került elképesztõ helyzetbe, ám Ruben ezúttal is a helyén volt. 

 

Már csak percek voltak hátra, amikor a semmibõl egyenlített az Anderlecht. Egy baloldali beadásra tökéletesen érkezett Dendoncker és kegyetlen erõvel a hálóba fejelt. Fellaini nem követte a középpályást, Darmian pedig nem érhetett oda idõben. 

 

Sokáig vezetett a United, de a végén megint nem sikerült gyõzelmet aratni. Ám ez a döntetlen még sokat érhet a visszavágón.

 

 

Európa-liga, negyeddöntõ, elsõ mérkõzés
Anderlecht 1-1 Manchester United
Constant Vanden Stock Stadium

 
Vezette: Felix Brych (GER)

 

 

Anderlecht: Ruben, Appiah, Mbodji, Nuytinck, Obradovic, Tielemans, Dendoncker, Stanciu(Hanni 65.), Bruno(Chipciu 58.), Kiese-Thelin(Teodorczyk 76.), Acheampong
Nem használt cserék: Boeckx, Deschacht, Spajic, Diego Capel

 

United: Romero - Valencia, Bailly, Rojo, Darmian - Carrick, Pogba - Mkhitaryan(Fosu-Mensah 90.), Lingard(Martial 63.), Rashford(Fellaini 75.) - Ibrahimovic
Nem használt cserék: De Gea, Blind, Shaw, Herrera

 

Gólszerzõ: Dendoncker 86' illetve Mkhitaryan 37'

 

Sárga lap: Obradovic illetve Mkhitaryan, Carrick, Fosu-Mensah

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!