Mourinho az Anderlecht elleni döntetlenrõl

José Mourinho csalódott volt, amiért a csapata nem tudott gyõzni az Anderlecht ellen az Európa-liga negyeddöntõjében.


Henrikh Mkhitaryan elsõ félidõben szerzett góljára Leander Dendoncker válaszolt pár perccel a mérkõzés vége elõtt, így a Vörös Ördögök 1-1-el zárták a negyeddöntõ odavágóját Brüsszelben.

 

Jó eredmény, de még jobb is lehetett volna
"Annak fényében, hogy a hazai meccset elõnnyel kezdhetjük, ez egy pozitív eredmény, de úgy gondolom, hogy sokkal jobb helyzetben is lehetnénk. Kizárólag magunkat okolhatjuk, mert könnyû helyzetünk volt a második félidõben, de mégsem játszottunk elég jól. Túl könnyen, és túl sokszor veszítettük el a labdát, a kontráink a rossz döntések miatt megakadtak, a labdakezelésünk, labdaátvételünk sem volt a legjobb, és lehetõvé tettük az ellenfélnek, hogy kontratámadásokat vezessenek. Szerencsére a védõink viszont képben voltak és megoldották ezt a problémát, de ha én a Manchester United egyik védõje lennék, nagyon csalódott lennék a támadó játékosok miatt, mert már rég el kellett volna dönteniük a mérkõzést."

 

Két vállra kell fektetni az ellenfelet
"Hamarabb kell eldöntenünk a mérkõzéseket. Megvoltak a helyzeteink, uraltuk a pályát, de nem lövünk gólokat, ez pedig nagy kockázatot jelent. Rengeteg üres terület állt a rendelkezésünkre és sok helyzetet teremtettünk, ezzel a sok helyzettel pedig nem tudtunk élni, mert vagy rosszul vettük át a labdát, vagy rosszul tettük tovább, rossz döntéseket hoztunk a támadó harmadban. A csapat szervezetten, jól védekezett. Egy hibánk volt és azt ki is használták."

 

 

"Komolyabban kell játszanunk. Ha összevetjük, hogy kettõ-három támadó játékosunk mit produkál...nem igazán eredményesek. Rashford, Lingard, Ibrahimovic és Martial mind nagyon hasonlóan teljesítettek, de a mögöttük lévõ játékosok viszont stabilan, koncentráltan játszottak. A védõk is komoly munkát végeztek, de azok a játékosok, akiknek el kellett volna dönteni a meccset, nem lõttek gólokat. Elõnnyel kezdjük a mérkõzést az Old Traffordon, de minden lehetõségünk megvolt, hogy megnyerjük az elsõ meccset."

 

Remek védekezés
"Védekezésben nagyszerûen teljesített a csapat. Lingard, Mkhitaryan és Rashford - azt csinálták, amit kértem tõlük. Kompaktabbá tették a csapatot, kontroll alatt tartották a támadó játékosokat és a területüket is jól védték. Nagyon stabilan védekeztünk és ez nem csak a védõknek, hanem a csapatnak köszönhetõ. Viszont, amikor kontrázunk és nincs annyira egyben a csapat, nem veszíthetünk el ennyi labdát. Ezen kívül nem csak a kihagyott helyzeteink bosszulták meg magukat, hanem a rossz döntéseink is. Az egész szezon errõl szól, vagy a kapus védi ki a szemünket, vagy - és ez a legnagyobb problémánk - nem lõjük be a helyzeteinket."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!