Young: Megtiszteltetés volt kapitánynak lenni

Ashley Young elmondása szerint "megtisztelõ volt elsõ alkalommal a Manchester United csapatkapitányának lenni", miután õ vezethette ki a Vörös Ördögöket az Old Traffordon a Chelsea ellen 2-0-ra megnyert rangadón.


Wayne Rooney, Michael Carrick és Chris Smalling hiányában, mint a csapat legtapasztaltabb játékosa, a sokoldalú 31 éves játékost választotta José Mourinho a kapitányi karszalag viselésére, szokásosan energikus és eltökélt teljesítményével a balszélen pedig alaposan rá is szolgált a menedzser bizalmára.

 

Youngot álló tapssal köszöntötték a Vörös Ördögök szurkolói, amikor a 93. percben Timothy Fosu-Mensah állt be a helyére csereként, míg Mourinho elismerõen meglapogatta a pálya szélén teljesítménye elismeréseként. A lefújást követõen riporterek kérdésére nyilatkozva Ashley mesélt arról, milyen érzés volt kapitánynak lenni, emellett pedig reflektált a Chelsea elleni produkciójukra is.

 

"Mérkõzés közben már volt, hogy megkaptam a kapitányi tisztséget, de hogy én vezethessem ki a csapatot a pályára, az valami fantasztikus érzés volt" - kezdte Young.

 

"A legfontosabb azonban a végeredmény. 11 vezérünk lett a pályán, ahogy kiléptünk a játékoskijáróból, illetve ott volt még a menedzserünk is a pálya szélén, és akkor is megmaradt a vezérek száma, amikor cseréltünk. Össze kell tartanunk, nehéz idõszak elébe nézünk, éppen ezért fontos, hogy mindenki a lehetõ legmegfelelõbb módon végezze el a munkáját. Ha van 11 vezéred, az a pálya minden szegletében nagy segítség."

 

 

Young az újévben állandó szereplõvé vált a csapatban, amely kapcsán azt kérdezték az egykori Aston Villa játékostól, mi az, amivel meggyõzte menedzserét a folyamatos csapatba állításának helyességérõl?

 

"Ezt nem tudom biztosra megmondani, szerintem én is csak egyike vagyok azon játékosoknak, akik harcolni akarnak. Ott van bennem a küzdeni akarás, a sikerre való éhség és a vágy, hogy elérjem a céljaimat. Sokan mondanak rólam mindenféle dolgokat, de én továbbra is lent tartom a fejemet és keményen dolgozom tovább."

 

"Az edzéseken minden nap nagyon keményen dolgozom, hogy bekerülhessek a csapatba, ha pedig egy ilyen fantasztikus játékoskeretben kell vetélkedned a helyekért, az nagyon ösztönzõleg hat rád. Ha valaki megnézi az edzéseket, láthatja, hogy nincsenek olyan mozdulatok, amilyenek ne fordulnának elõ egy éles mérkõzésen. Mindenki magára akarja húzni a csapat mezét, ki akar menni a pályára és 100 százalékot akar nyújtani. Ebben én sem különbözök."

 

Ashley Young lenyûgözõ formája a nemzeti sajtó egyik képviselõjét arra ragadtatta, hogy megkérdezze, hosszú kihagyás után visszatérhet-e az angol válogatott keretébe a korábbi sokszoros válogatott játékos, amelyre így felelt:

"Hogy õszinte legyek, nem én vagyok arra a legmegfelelõbb személy, hogy válaszoljak."

 

"De természetesen mindig hatalmas megtiszteltetés a hazádat képviselni."

 

"Talán egy napon újra megtörténhet. De most csak a Unitednél folyó dolgokra koncentrálok és itt akarok jól játszani, de ha meghívót kapok, akkor ott leszek. Ez azonban az angol szövetségi kapitányon múlik."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!