Manchester United 1-1 Anderlecht, h.u.: 2-1

A manchesteriek a vártnál sokkal nehezebben gyûrték le az Anderlechtet, amely hosszabbításra kényszerítette Mourinho csapatát.


Egy bátor Anderlecht állt fel az Old Traffordon, a belgák nem álltak be védekezni, nem is tehették, hiszen mindenképp gólt kellett szerezniük, ha tovább akartak lépni. 

 

Ennek megfelelõen elõbb Dendoncker lövése borzolta a kedélyeket, a középpályás távoli bombája centikkel suhant el a bal felsõ sarok felett, majd csak Teodorczykon múlt, hogy egy felívelés után nem alakult ki óriási gólszerzési lehetõség, hiszen ha a csatár a két védõ közé betekert labdát le tudta volna venni, szinte már csak Romero eszén kellett volna túljárnia.

 

Tíz perc telt el a találkozóból, amikor szinte a semmibõl elõnybe kerültek a hazaiak. Pogba zseniális csele után elképesztõ indítást küldött a szélen futó Rashford elé, a fiatal angol Ibrát akarta megjátszani, de a védelemrõl visszapattant hozzá a labda, amit a második vonalban érkezõ Mkhitaryannak gurított le. Az örmény 13 méterrõl, nagy erõvel, laposan lõtt a hálóba.

 

 

Az elõny megszerzése után gyorsan újabb gólt szerezhetett volna Mourinho csapata. Egy szöglet után Pogba fejese tartott a léc alá, ám Ruben nagyot védett, majd Lingard okos tekerésénél is nagyot kellett nyújtóznia.

 

A bekapott gól sem fogta meg a vendégeket, túlélték azt a néhány percet, amit megnyomott a United a gól után, és ismét támadásba lendültek. Könnyedén tudták felhozni a labdákat és egyre többet tartózkodtak a hazai térfélen.

 

A 21. percben Valencia rossz fejese után Acheampong lerázta Bailly-t és már csak Romeróval nézett farkasszemet, amit az argentin kapus nyert, a támadó csak oldalhálót talált. A játékvezetõ szerint a kapus még bele is ért a lövésbe.

 

Percekkel késõbb Dendoncker próbálkozása kerülte el a kaput, majd Tielemans szabadrúgását fogta könnyedén Romero. A 32. perc gólt hozott; Tielemans lõtt, a játékszer a lécrõl visszapattant a mezõnybe, Teodorczyk csetlett-botlott, Hanni azonban megtalálta a labdát és közelrõl a hálóba bombázott. A hazai védelemben elég nagy káosz volt a gól elõtt, talán ha Rojo nem sérült volna meg és nem kellett volna lecserélni, akkor ennél a helyzetnél jobban állt volna a lábán a hátsó alakzat.

 

A félidõ utolsó  percei a Unitedé volt, Rashford kiszorított helyrõl próbálkozott, Shaw is lõtt, majd Pogba átadása után Mkhitaryan is próbálta bevenni a kaput, de egyiküknek sem sikerült.

 

Már le is telt a 45 perc, amikor majdnem újabb gólt hozott össze a Vörös Ördögök védelme. Sem Blind, sem Bailly nem volt határozott, Hanni csapott le a labdára, de szerencsére nem talált kaput, Romero jól zárta a szöget.

 

A második játékrész is nyílt csatát hozott, hamar helyzetbe került Teodorczyk, de Valencia blokkolni tudott, majd a túloldalon Rashford remek átadása után Shaw szinte az alapvonalról centerezett, Lingard bevetõdött a kapu elõtt, de centikkel lemaradt a passzról.

 

A tûzzel játszottak a hazaiak, mert ha a belgák újabb gólt szereztek volna, úgy a manchesterieknek kettõt kellett volna szerezniük és mivel a United folyamatosan támadott, hátul sokkal sebezhetõbb volt.

 

Rashford elõtt adódott két lövési lehetõség, de mindkettõt elrontotta, majd a fiatal csatár óriási esélyt kapott; Mkhitaryan vágta ki a játékszert saját tizenhatosáról, Appiah nagyon sután ért bele, Rashford megszerezte és rávezethette a kapusra, de a cselnél hosszan tolta meg, így kiszorult és a nagy helyzetbõl semmi sem lett.

 

A csereként beálló Fellaini fejese emelte meg kissé Ruben pulzusszámát, majd Ibrahimovic-ot rántotta le Spajic a tizenhatoson belül, de a spanyol játékvezetõ nem ítélt büntetõt. A visszajátszás jól mutatta, hogy a belgák védõje szabálytalan volt a csatárral szemben.

 

Ibrának egyébként nagyon nem ment ezen az estén, több, nagyon gyengére sikeredett lövése is volt, megoldásai sem jöttek be sûrûn. 

 

A 89. percben Mkhitaryan, Pogba, Ibrahimovic volt a labda útja, a svéd támadó nagyszerû bokamozdulattal hozta helyzetbe Rashfordot, aki közelrõl csupán az oldalhálót találta el.

 

Az utolsó percben egy felívelt labdára ugrott Ibrahimovic, aki csúnyán esett, ami után ápolni kellett a svédet, aki nem tudta folytatni a meccset, helyette Martial lépett pályára a hosszabbításban.

 

A hosszabbítás elejét nagyon meghúzta a hazai alakulat, Rashford jobbról érkezõ beadását Pogba ollózta 6 méterrõl, de Spajic blokkolt. Pillanatokkal késõbb Mkhitaryan lövését fogta Ruben.

 

Közben a másik kapu elõtt Obradovic lövése tévesztett célt.

 

Az Anderlecht játékosai nagyon fáradtnak tûntek és próbálták elérni a büntetõpárbajt, közben a United továbbra is támadott; balról beívelt labdát Fellaini fejelte le, Pogba pedig közelrõl a kapuba vágta, de a játékvezetõ már sípolt, lefújta Fellaini megmozdulását, aki támaszkodott. Maradt az 1-1!

 

A ráadás elsõ 15 percének végén Tielemans bombája okozott kisebb gondot Romerónak, akirõl kijött a labda, de még idejében rá tudott vetõdni.

 

A második 15 perc elején sem állt le a United, aminek végre meg lett az eredménye. Blind ívelt fel, Fellaini sokadik labdát fejelte le a társakhoz, ezúttal Rashfordhoz, aki egy csel után ballal a jobb alsóba gurított, 2-1 a Vörös Ördögöknek!

 

 

A 110. percben Martial megindulását követõen Pogba került lövõhelyzetbe, de Ruben nagyot védett ezúttal is. A hátralévõ 10 percet próbálta túlélni a hazai alakulat, ami igen veszélyes volt, ahogy telt az idõ, az Anderlecht egyre nagyobb elánnal rohant elõre és próbált egyenlíteni, ami a továbbjutásukat jelentette volna.

 

A 115. percben Acheampong közel is járt ehhez, hiszen a játékvezetõ nem sípolt lest, a szélsõ pedig hat méterrõl fejelt, Romero megmentette csapatát.

 

Nem sokkal késõbb Martial és Mkhitaryan kényszerítõje vége góllal zárult, de a francia támadó lesen állt, így maradt a 2-1. Maradt az állás a 120. percben, miután Mbodji fejese centikkel kerülte el a hazai kaput.

 

Sõt, végül maradt a 2-1, amivel a United bejutott az EL elõdöntõjébe

 

 

Európa-liga, negyeddöntõ
Manchester United 1-1 Anderlecht, hosszabbítás után 2-1
Old Trafford

 

Vezette: Alberto Undiano Mallenco (ESP)

 

 

United: Romero - Valencia, Bailly, Rojo(Blind 23.), Shaw - Carrick, Pogba - Lingard(Fellaini 60.), Mkhitaryan, Rashford - Ibrahimovic(Martial 91.)
Nem használt cserék: De Gea, Herrera, Young, Rooney

 

Anderlecht: Ruben - Appiah, Mbodji, Spajic, Obradovic - Tielemans, Dendoncker, Hanni(Stanciu 63.) - Chipciu(Bruno 63.), Teodorczyk(Thelin 79.), Acheampong
Nem használt cserék: Boeckx, Capel, Deschacht, Nuytinck

 

Gólszerzõ: Mkhitaryan 10', Rashford 107' illetve Hanni 32'

 

Sárga lap: Tielemans, Appiah

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!