Rashford és Carrick véleménye a továbbjutásról

Marcus Rashfordot elégedettséggel tölti el, hogy õ szerezte az Anderlecht elleni EL-negyeddöntõt eldöntõ találatot csütörtök este az összesítésben 3-2-es siker során.


Henrikh Mkhitaryan révén a hazaiak szereztek vezetést, majd Sofiane Hanni révén egyenlítettek a belgák, ezután a Vörös Ördögök bár dominálták a találkozó, a rendes játékidõben nem tudták eldönteni a párharcot. A 109. percben, hosszabbítás során Rashford végül megszerezte a gyõztes találatot, így a csapat ma, pénteken részt vehet az elõdöntõ nyoni sorsolásán.

"Minden amit tehetsz az, ha próbálkozol, és mi így is tettünk" - mondta Marcus a BT Sportnak. "A második félidõ végén csapatként gyakoroltunk nyomást és beszorítottuk õket. A mérkõzés azon szakaszában erre volt szükség. Folyamatosan rohamoztunk a meccs végéig. Rengeteg lehetõségünk volt, amibõl sok gólt szerezhettünk volna, de az olyan mérkõzéseken, mint ez, ez megesik. Végül megszereztük a gólunkat és mindenki boldog."

A második félidõben mutatott domináns teljesítmény során kihagyott temérdek helyzetrõl Rashford így folytatta: "Csak menned kell elõre és remélned kell, hogy újabb lehetõség lesz elõtted, és úgy gondolom, hogy mi ezt csapatként véghez is vittük. A második félidõtõl kezdve helyzeteket alakítottunk ki, és könnyen megnyerhettük volna a találkozót, de mi a nehéz utat választottuk. Azonban ez most már nem számít."

 

 

 


Wayne Rooney távollétében Michael Carrick látta el a csapatkapitányi teendõket az este folyamán, és az örökzöld 35 éves középpályást örömmel tölti el a továbbjutás ténye. "Végül megszereztük a gyõzelmet" - mondta. "Az elsõ félidõt nem kezdtük jól, tudom, hogy ugyan gólt értünk el, de nem építettünk erre, és nem fociztunk nagyszerûen."

"A második félidõben visszaszorítottuk õket, kialakítottunk pár lehetõséget, és már megint azon járt az eszünk, hogy ez ismét egyike lesz azon estéknek. Szerencsére Marcus élt az egyik lehetõségével, remekül fejezte be a helyzetet bal lábbal. Ez egy kupasorozat, csak tovább kell jutnod, és mi ezt meg is tettük."

"Az emberek azt kérdezik, vajon elõtérbe helyezzük a bajnokságot vagy a kupát. Én azt mondom, minden fronton harcolnunk kell. Az a küldetésünk, hogy ezt tegyük. Még mindkét sorozatban van esélyünk, és nagyszerû, hogy kupameccseken, ilyen estéken játszhatunk, amikor kiharcolod a gyõzelmet és továbbjutsz. A keretet nagyszerû hit, magabiztosság és remek hangulat lengi körül, és remélhetõleg ezt a szezon végéig meg tudjuk tartani."

A negyeddöntõben aratott gyõzelem és továbbjutás során azonban nem volt minden pozitív, Marcos Rojo és Zlatan Ibrahimovic is sérülést szenvedett, és mindkettejüknek idõ elõtt el kellett hagynia a pályát. "Igen, ez csalódást keltõ" - mondta Carrick. "Rengeteg mérkõzést játszottunk és páran a srácok közül rúgásokkal a lábukon érkeztek erre a meccsre. Ez csalódást keltõ, és remélhetõleg nem túl súlyos sérülésekrõl van szó, mert õk ketten két nagy játékosunk."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!