Herrera: Ez a szezon meccse

Ander Herrera egészen egyszerûen csak a „szezon meccsének” aposztrofálta a csütörtöki kulcsfontosságú manchesteri derbit, és elfogadja azt a tényt, hogy az eredmény nagy hatással lehet annak eldöntésére, mely csapat végez a legjobb négy között.


Herrera ismételten lenyûgözõ teljesítménnyel rukkolt elõ a vasárnapi Burnley elleni 2-0-s idegenbeli siker alkalmával, amellyel a Manchester United hat mérkõzéssel a szezon vége elõtt egy pontra megközelítette a Manchester Cityt a Premier League tabelláján.

 

Ráadásul a Vörös Ördögök éppen az Etihad Stadiumba tartanak szezonbeli harmadik városi derbijükre a City ellen, akik számára egyértelmûen csak a Bajnokok Ligája kvalifikáció lehet a szezon hátralévõ részének célja, miután vasárnap kikaptak az Arsenaltól az FA-kupa elõdöntõjében.

 

Herrera szeretné, ha társaival együtt építeni tudnának az utóbbi idõk jó formájára, amely segítségével a csapat veretlenségi sorozata immáron 23 mérkõzés óta tart az angol pontvadászatban.

 

„Ez lesz a szezon mérkõzése” – kezdte a csapat húzóembere.

 

„Egy ponttal állunk mögöttük, és ha nyerünk, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy a legjobb négy csapat között végezzünk, de ha õk nyernek, azzal a mi helyzetünk válik nagyon nehézzé.”

 

„Nem ismerem a ’gyõztes mindent visz” kifejezést, de az biztos, hogy hatalmas mérkõzésre van kilátás. Ha bármelyik csapat megnyeri, azután már nem lesz olyan sok mérkõzés hátra, ahol hibázhatnánk, vagy pontokat veszíthetnénk. Kulcsfontosságú lesz.”

 

„Nagyon jó pillanatban jön számunkra ez a derbi, mert nagyon jó sorozatnak örvendünk. Tiszteljük az ellenfelünket, de nagyon sok jó dolgot tettünk le az asztalra az utóbbi idõben, ezt pedig csütörtökön is meg kell mutatnunk.”

 

 

A spanyol válogatott játékos egy kicsit elõre tekintett a jövõ heti, Celta Vigo elleni Európa-liga elõdöntõ elsõ mérkõzésére is, amely kapcsán nagyon eltökélten fogalmazott, miután még az Athletic Bilbao játékosaként 2012-ben csak egy hajszál választotta el a sorozat trófeájától, ám a már akkor is bivalyerõs Atletico Madrid végül megálljt parancsolt nekik.

 

„Ott van még számunkra az Európa-liga is, amely nagy izgalommal tölt el engem, mert három-négy évvel ezelõtt elveszítettem ott egy döntõt, ezt a kést pedig ki akarom húzni a hátamból” – tette hozzá.

 

„Úgyhogy remélhetõleg azért a címért is harcban lehetünk, de tudom, hogy a Celta Vigo nagyon jó csapat. Nagyon nehéz ellenük játszani.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!