Ferguson: Benitez az oka a Liverpool gondjainak

Sir Alex Ferguson szerint az elõzõ menedzser, Rafa Benitez is alaposan sáros a Liverpool pénzügyi problémái miatt.


A Manchester United menedzsere az õsi rivális Liverpool elleni felkészülés jegyében nem szalasztotta el a lehetõséget, hogy beszéljen az Anfield Roadon tapasztalható pénzügyi bizonytalanságról és az ezzel kapcsolatos problémákról.

 

A Liverpool jelenleg eladó státuszban van a rengeteg adósság miatt, amelyet a klub két tulajdonosa, George Gillet és Tom Hicks halmozott fel.

 

Sir Alex Ferguson szerint azonban a Vörösök jelenlegi problémái, kezdve azzal, hogy az elõzõ szezonban csak a hetedik helyen végeztek, nem írható egyedül a pénztelenség számlájára.

 

 

 

 

"Nem tudom, hogy a Liverpool jelenlegi helyzete mennyire áll kapcsolatban a klub pénzügyi problémáival" - kezdte a skót menedzser.

 

"Azonban az mindenki számára megfigyelhetõ, hogy az elõzõ rezsimben nagyon sok pénzt költöttek játékosvásárlásra, többet, mint a Manchester Unitednél. Rengeteg játékosuk volt a keretükben, úgyhogy nem tudom, a financiális problémák milyen kapcsolatban álltak a csapat szereplésével."

 

"Tényleg nem tudom, mivel nem voltam ott. Úgyhogy csak az alapján tudok ítélkezni, hogy milyen kép jött le róluk."

 

Rafa Benitez liverpooli érájában nem kevesebb, mint 240 millió fontot költött erõsítésekre, játékosok értékesítésébõl pedig 152 millió font vándorolt a klub kasszájába, ami 88 millió fontos "deficitet" jelent. Ehhez képest Ferguson ugyanennyi idõ alatt 223 milliót áldozott játékosvásárlásra, eladásokból pedig 165 millió font csorgott vissza az Old Traffordra, ami "csak" 58 millió fontos különbözet.

 

Bár a manchesteri és a liverpooli szomszédvárak kapcsolata mindig is hevesnek és tüzesnek volt mondható, Sir Alex Ferguson mindig is jó kapcsolatot ápolt az Anfield Roadon edzõsködõ kollégáival, egészen addig, amíg a legutóbbi menedzserrel, Rafa Benitezzel meg nem romlott a viszonya.

 

"Soha nem személyeskedtem" - tette hozzá.

 

"Ezzel kapcsolatban õt kell elõvenni, nem engem. Én mindig is jó kapcsolatban álltam a liverpooli menedzserekkel."

 

"Mindkét klub megfelelõen kezelte a mérkõzések utórengéseit. Ez azonban megváltozott az elõzõ korszakban, de ezzel már nem foglalkozok."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!