Valencia, a manchesteri derbik öreg rókája

Antonio Valencia már izgatottan várja a Manchester United rövid, csütörtöki kiruccanását az Etihad Stadiumba, ahol abban reménykedik, hogy a Vörös Ördögök "nagy teljesítménnyel" tudnak majd elõrukkolni helyi riválisuk ellen.


Mióta 2009-ben az Old Traffordra igazolt, az ecuadori válogatott játékos számtalan tapasztalatot gyûjtött a derbik során, minden sorozatot figyelembe véve ugyanis 17 alkalommal szerepelhetett már a Manchester City ellen. A két csapat legközelebbi összecsapását megelõzõen Valencia elmondta, tudja mennyire fontos rangadó ez a szurkolók számára.

 

„Most már jó pár éve Manchester körzetében élek, úgyhogy pontosan tudom, mit jelentenek ezek a mérkõzések az embereknek” – kezdte Valencia a MUTV-nek.

 

„A manchesteri emberek számára különös jelentõséggel bír ez a párosítás. Tudom, hogy tényleg nagyon megélik ezeket az alkalmakat, éppen ezért parádés hangulatra számítok.”

 

„Mi már nagyon izgatottak vagyunk. Mi csak abban reménykedünk azon az estén, hogy nagyon jó teljesítményre leszünk képesek és jó produkcióval tudunk elõrukkolni. Szerintem jó formában várhatjuk a mérkõzést, keményen dolgozunk és mindannyian felkészültnek érezzük magunkat.”

 

 

Valencia széles körben vívta ki a szakma dicséretét szezonbeli teljesítményével, és bár elégedett a José Mourinho irányítása alatt elért fejlõdésével, kijelentette, hogy még rengeteg munka vár rá a szezon végéig.

 

„Nagyon boldog vagyok a szezonom miatt és azzal a munkával, amit az elmúlt hónapokban befektettem” – tette hozzá.

 

„De amire szükségünk van, az az, hogy emlékeztessük magunkat arra, nincs még vége a szezonnak, további mérkõzések várnak ránk, a legvégén pedig egy [Európa-liga] trófeát is a magasba emelhetünk, ha eljutunk odáig. Biztosra kell mennünk azt illetõen, hogy amit lehet, azt megszerzünk magunknak a szezon befejezéséig.”

 

„Imádom ezt a csapatot és ezt a szenvedélyes klubot, imádok itt lenni és nagyon hálás vagyok a szurkolók szezonbeli támogatásáért. Emellett a menedzser és a csapattársaim is nagy hitrõl tettek tanúbizonyságot velem kapcsolatban és ez is nagyon boldoggá tesz.”

 

„Jelen pillanatban úgy érzem, nagyon jó helyen vagyok, de továbbra is mennem kell elõre és harcolni, hogy ugyanolyan szinten teljesítsek a szezon végéig.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!