Rooney továbbra is a legmagasabb szinten játszana

A Vörös Ördögök csapatkapitánya a Burnley ellen ismét feliratkozott a gólszerzõk közé, és hiszi, hogy a 2016/17-es szezon utolsó néhány hetében kulcsszerepet vállalhat.


Wayne Rooney szerint még „nagyon sokat tud adni” a Manchester Unitednek, idén kapott kevesebb játéklehetõsége pedig pont, hogy meghosszabbíthatja karrierjét a legmagasabb szinten.

 

A csapatkapitány erre a szezonra elveszítette bérelt helyét a kezdõcsapatban, miután José Mourinho Old Traffordra érkezését követõen az eddig eltelt idõ nagy részében más lehetõségeket favorizált inkább.

 

Középcsatár poszton Zlatan Ibrahimovic és Marcus Rashford szerepeltek a legtöbbet, míg az irányító szerepkörben olyanok kaptak több lehetõséget, mint Jesse Lingard, Anthony Martial, Paul Pogba és Juan Mata.

 

Rooney azonban az elõzõ fordulóban góllal tért vissza sérülését követõen a Burnley ellen, és szerinte képességei alapján még mindig segítségére lehet Mourinho legénységének, amely a szezonban már elhódított Community Shield és Ligakupa trófeák mellett harcban áll az Európa-liga megnyeréséért is, a bajnokságban pedig a Bajnokok Ligája indulást érõ legjobb négy közé kerülésért.

 

„Csak arra koncentrálok jelen pillanatban, hogy az Európa-liga fináléba segítsem a csapatunkat, és meg is nyerjük azt, illetve, hogy ott legyünk a legjobb négy között” – válaszolta a Sky Sportsnak arra a felvetésre, hogy jövõje kapcsán továbbra is erõsek azok a találgatások, miszerint a nyár folyamán távozik Manchesterbõl.

 

„Szerintem még nagyon sokat tudok hozzátenni a csapat teljesítményéhez, és ahogyan korábban is mondtam, nagyon várom az elõttünk álló mérkõzéseket, és hogy szerepelhessek rajtuk. Ezeken biztosíthatjuk, hogy eljussunk odáig, ahol szeretnénk lenni a szezon végén, aztán majd meglátjuk mi lesz utána.”

 

„Úgy érzem, hogy minõségben, higgadtságban, tapasztalatban, tudásban, illetve abban, hogy miként kell elérni a kitûzött célt, mint megnyerni a bajnokságot, legjobb négy között végezni vagy ott lenni egy döntõben, hozzá tudok járulni a csapat sikereihez. Rengeteg tapasztalattal tudom segíteni a csapatot.”

 

„Természetesen nagyszerû érzés visszatérni. Szeretnék újra játszani, és remélhetõleg mostantól a szezon végéig meglesz rá a lehetõségem, hogy nyomot hagyjak azokon a mérkõzéseken, amelyeken pályára lépek.”

 

 

Rooneyt 31 éves korára, annak ellenére, hogy õ a Manchester United és az angol válogatott történetének legeredményesebb játékosa, sokan leírták és már a múlt emberének tartják.

 

Õ maga nem hiszi, hogy sikerekben gazdag karriere a végéhez közeledne, és részérõl nincs tervben, hogy kikerülne abból a közegbõl, amelynek hosszú évek óta a tagja.

 

Amikor arról kérdezték, képes lehet-e további két-három évig is a legmagasabb szinten játszani, Rooney így felelt:

„Igen. Szerintem még tovább is. Mindenki az életkort emlegeti, én pedig 31 éves vagyok, ami nem hiszem, hogy öregnek számítani. Természetesen ez idõ alatt rengeteg mérkõzést játszottam.”

 

„Ki tudja, lehet, hogy a hasznomra lesz mindaz, hogy ebben a szezonban nem játszottam annyira sok mérkõzést.”


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!