Herrera az esetleges kapitányságról

Az utóbbi idõben a Manchester United háza táján felröppentek olyan hírek, miszerint Ander Herrera válthatja Wayne Rooney-t a csapatkapitányi poszton. A spanyol középpályás egy interjúban mondta el a véleményét.


Annak ellenére, hogy Herrera kiválóan játszik az idei szezonban, szerinte nincs esély arra, hogy õ legyen a csapat következõ kapitánya. Több alkalommal is a meccs embere volt az idei szezonban, olyan fontos találkozókon, mint például a Liverpool vagy a Chelsea elleni. 

 

A Vörös Ördögök színeiben töltött idõszaka alatt nagyon megkedveltette magát a szurkolókkal is, ezért sokan látnák szívesen Rooney utódjaként. 

 

Mourinho a csapatkapitányait általában a klubnál töltött idõ alapján választja ki, ezért kapta meg Smalling, Fellaini és Young elõbb a karszalagot, mint Herrera.

 

Carrick szerzõdése kevesebb, mint két hónapon belül lejár, valamint Rooney is valószínûleg a nyár folyamán távozni fog a United csapatától, amely esélyt ad a spanyol középpályásnak a kapitányi posztra.

 

 

Amikor Herrerát az esetleges kapitányságról kérdezték, akkor a következõket mondta:

 

"A helyzet az, hogy Michael Carrick szerzõdése lejár, és nem tudom, hogy mi lesz a jövõjével. Rooney is bizonytalan, hogy folytatja-e vagy sem."

 

"Nagyon meglepõdtem, és köszönöm azoknak az embereknek, akik ennyire értékelnek engem, azonban szerintem ez olyan dolog [csapatkapitányság - a szerk.], amely nem fog hamar bekövetkezni. A Manchester United kapitányának lenni nagy dolog. Nézzük csak meg az elõzõ kapitányokat. Nagyon hízelgõ és hálás vagyok, de tiszteletben kell tartani a játékidõt és a mérkõzések számát."

 

"Továbbá, a Real Madrid és a Barcelona kapitányai is spanyolok, tehát logikusan itt egy angol kapitány szükséges. Hálás vagyok az embereknek, viszont ezen nem szoktam sokat gondolkodni."

 

Herrera 2014-ben érkezett az Athletic Bilbao csapatától, 29 millió font ellenében. A jelenlegi szerzõdése 2018-ig szól, amely tartalmaz egy egy éves hosszabbítási lehetõséget.

 

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!