Valencia: Meg kell mutatnunk a bennünk lakozó minõséget

Antonio Valencia arra biztatja csapattársait, rukkoljanak elõ a klub hírnevéhez méltó teljesítménnyel, amikor a Manchester United ma este a Celta Vigo vendége lesz az Európa-liga elõdöntõjének elsõ mérkõzésén.


Számos szakértõ számára a Manchester United számít egy ideje a második számú európai kupasorozat végsõ gyõzelmére leginkább esélyesnek, ez a nézõpont pedig csak erõsödött, amikor a legjobb négy között a La Liga 11. helyezettjével sorsolták össze a Vörös Ördögöket.

 

Valencia azonban érzi az abból fakadó nyomást, hogy jól kell játszaniuk az odavágó mérkõzésen, illetve úgy általánosságban minden mérkõzésen, amely nem a gyõzelmi elvárásból, sokkal inkább abból fakad egyszerûen, hogy õk a United.

 

"Nem hinném, hogy mi lennénk az esélyesek, de mi vagyunk a Manchester United, az ezzel együtt járó felelõsséget pedig viselnünk kell" - kezdte Antonio a szerdai hivatalos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón.

 

"Demonstrálnunk kell, hogy kik vagyunk, és meg kell ezt mutatnunk csütörtökön. Tudjuk, hogy a Celta egy erõs csapat. Legutóbbi öt vagy hat mérkõzésükbõl egyet se veszítettek el a sorozatban, úgyhogy tudjuk, hogy jó mérkõzésre számíthatunk. Reméljük, hogy koncentrálni tudunk és jó játékkal kedvezõ eredményt tudunk majd elérni."

 

Valencia úgy érzi, személyes népszerûsége is komoly nagyító alá került azáltal, hogy José Mourinho nem rég Európa legjobb jobboldali védõjének nevezte. 

 

"Elõször is, csak is a hála szavaival tudok Mourinho felé megnyilvánulni a mondataiért, de nem gondolom, hogy én lennék a legjobb" - tette hozzá az ecuadori.

 

"Nem tartom magamat a legjobbnak. Én csak szeretnék keményen dolgozni a csapatért és segíteni. Mourinho megadta az ehhez szükséges önbizalmat - nem csak nekem, de a többi csapattársamnak is. Csak remélni tudom, hogy mindezt demonstrálni is tudjuk és visszatudunk azzal adni valamit Mourinho bizalmáért, hogy egy jó meccset játszunk."

 

 

Március 19., azaz a Middlesbrough elleni 3-1-es idegenbeli gyõzelem óta elõször kerülhet arra sor, hogy Valencia - aki akkor a csapat harmadik gólját szerezte - mellé a védelemben csatlakozik Phil Jones és Chris Smalling is. A védõpáros az azt követõ válogatott szünetben sérült meg Anglia edzõtáborában, mostanra azonban már visszatérhettek a keretbe és készen állnak, hogy az elnyûtt, de így is remek teljesítményt nyújtó Eric Bailly segítségére siessenek a védelem tengelyében.

 

"Az Európa-liga egy nagyon hosszú sorozat, és hála Istennek, két védõnkre újra számíthatunk majd."

 

"Juan Mata szintén visszatérhet, ami szintén nagyon jó hír számunkra."

 

Az ellenfélrõl szólva Valencia elárulta, "láttak videókat róla", utalva a Celta parádés formának örvendõ egykori Liverpool-játékosára, Iago Aspasra. 

 

"Nagyon jó formában van, csakúgy, mint az egész csapata. De nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy keményen dolgozzunk, elvégezzük a dolgunkat, a többi pedig már jönni fog magától."

 

A "többi" alatt akár azt is érthette az egykori Wigan játékos, hogy május 24-én Stockholmban elhódítják az Európa-liga trófeát, amellyel együtt a 2017/18-as szezonban a Vörös Ördögök újra a legrangosabb európai kupasorozatban indulhatnának.

 

"Ennek a sorozatnak a megnyerésével jegyet válthatnánk a Bajnokok Ligája következõ kiírásába, ez igaz, de szerintem a Manchester United számára a legfontosabb dolog az maga az Európa-liga trófeája."

 

"A Manchester United története során még soha nem hódította el ezt a serleget, így jelen pillanatban szerintem ez a legfontosabb dolog számunkra. Azonban jelen pillanatban most csak és kizárólag az elõttünk álló meccsre koncentrálunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!