Celta Vigo 0-1 Manchester United

Marcus Rashford góljával nagy lépést tett a csapat Stockholm felé.


Óvatosan kezdtek a csapatok, a kapukra semmi veszélyt nem jelentettek a játékosok az elsõ 10 percben. A Celta remekül járatta a labdát, ha elveszítette azt, próbálta azonnal visszaszerezni, ez pedig nem igazán tetszett a manchesterieknek.

 

A 11. percben Valencia maradt le Wass-ról, aki a balról érkezõ labdát üresen, a kaputól 6 méterre bólinthatta meg, de nem helyezte a legjobban, így a játékszer elkerülte a kaput. Óriási gólszerzési lehetõség volt.

 

Percekkel késõbb ismét Wass próbálkozott, ezúttal lábbal kísérletezett, de csúnyán kapu mellé lõtt.

 

Végre a hazai háló is veszélybe került, Lingard tolta ki a bal szélre Rashfordnak, aki tologatott kicsit, majd 18 méterrõl a hosszút célozta be, tekerését Alvarez nagyon nyújtózva szögletre tolta.

 

Sisto gondolt egyet, és megpróbálta lemásolni Rashford elõzõ mozdulatsorát, de a spanyol csapat szélsõje csúnyán kapu mellé lõtt. Ám ez nem szegte kedvét, néhány perccel késõbb ismét próbálkozott, de Romero biztosan fogta a labdát.

 

Már 30 perc eltelt a találkozóból, amikor Mkhitaryan beadása átcsúszott Roncaglián, Lingard bevetõdött és beleért a játékszerbe, de nem tudta már irányítani, a kapus pedig elhárította a veszélyt.

 

Tíz perccel a félidõ vége elõtt Pogba remek csel után zseniális labdát tálalt Mkhitaryan elé, a United támadója 14-rõl tüzelt, de Alvarez ezúttal is hárított.

 

Mint ahogyan Lingard hatalmas helyzeténél is, amikor Rashford átadását próbálta az angol szélsõ a kapuba tenni.

 

Lassan indult be a játék, az elsõ 45 perc elején még a Celtának sikerült zavart okoznia a manchesteriek fejében, ám Jose Mourinho csapata az idõ múlásával egyre inkább ellenfele fölé nõtt és több nagy helyzetet is sikerült kialakítani, amik azonban kimaradtak.

 

A második játékrészt jól kezdte a Celta, befészkelte magát ellenfele térfelére, ám az elsõ említésre méltó lehetõség pont a United elõtt adódott. Egy kontra után Rashford gurított vissza Pogbának, ám a francia 25 méterrõl kapu fölé bombázott.

 

Az 52. percben egy jobboldali beadást Aspas csúsztatta meg, de Romero rajta volt a fejesen és kiengedte azt. Percekkel késõbb az agilis Sisto tüzelt 16-ról, lövése megpattant, így Romerónak a léc alól kellett kapu fölé tolni a játékszert.

 

Bõ egyórányi játékot követõen Rashford verte meg védõjét és loholt az ellenfél tizenhatosa felé, több társ is érkezett, de a csatár elönzõzte a helyzetet, pedig ha passzolt volna, akár komoly gólszerzési lehetõség is kialakulhatott volna.

 

A 67. perc azonban meghozta a gólt; egy jobboldali szabadrúgást a fiatal csatár zseniálisan tekert a hosszúba, Alvarez kapus nem számított arra, hogy oda érkezik a lövés és már nem érte el a játékszert. 

 

 

A bekapott gól után a Vigo görcsössé vált és bár mentek elõre, a manchesteri védelem - elsõsorban Blind nagyszerû játékának köszönhetõen - állta a sarat.

 

Ráadásul majdnem növelni tudta elõnyét a United, Mkhitaryan lövését blokkolták, de a játékszer éppen Lingard elé került, aki 13 méterrõl hatalmas gólt akart lõni, ám a labda ha centikkel is, de elsuhant a kapufa mellett.

 

Rossz hír, hogy a csereként beálló Young 10 percet bírt ki, sérülés miatt le kellett cserélni õt.

 

Az öt perc ráadás sem hozott már változást, így a Vörös Ördögök nagyon fontos gyõzelmet arattak ma este, ráadásul idegenben és kapott gól nélkül.

 

 

Európa-liga, elõdöntõ
Celta Vigo 0-1 Manchester United
Estadio de Balaidos

 

Vezette: Sergei Karasev (RUS)

 

 

Vigo: Alvarez - Mallo(Beauvue 91.), Cabral, Roncaglia, Jonny - Wass(Jozabed 74.), Radoja, Hernandez - Aspas, Guidetti, Sisto
Nem használt cserék: Villar, Fontas, Diaz, Bongonda, Gomez

 

United: Romero - Valencia, Bailly, Blind, Darmian - Herrera, Fellaini, Pogba - Lingard, Mkhitaryan(Young 78.(Smalling 89.)), Rashford(Martial 80.)
Nem használt cserék: De Gea, Carrick, Mata, Rooney

 

Gólszerzõ: Rashford 67'

 

Sárga lap: Mallo illetve Fellaini, Pogba

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!