U18: United 0-3 Arsenal

Az Arsenalban futballozó Joe Willock, aki a Unitedben játszó Matty testvére, duplázott, valamint Yassin Fortune is betalált, ezzel a Manchester United esélye elszállt, hogy megnyerje az U18-as Premier League-t.


A United bemelegítés során elveszítette George Tannert sérülés miatt, és a kezdést követõen sem alakultak pozitívan a dolgok.

Callum Gribbin próbálkozott egy lövéssel, mely mellé szállt. A 2016/17-es évadban eddig hat találkozón hat gólt szerzett ezen a szinten, erre a teljesítményre lehet építeni. A vendég kapus, Joao Virginia azonban bebizonyította rátermettségét, Jake Kenyon beadása után elõbb Nishan Burkartot, majd Ethan Hamiltont akadályozta meg a gólszerzésben.

Gribbin szolgálta ki Dearnley-t, azonban Virginia a próbálkozásnál nagyot vetõdve hárított, majd az Arsenal pillanatokkal késõbb már a vezetés birtokában volt. Egy hosszú indítás találta meg Willockot, aki lapos lövésével vette be Theo Richardson kapuját.

Eddie Nketiah lõhetett kapásból a szellõs védekezésnek köszönhetõen, próbálkozása viszont a kapu felett hagyta el a játékteret. Donyell Malen erõteljes elfutása után tüzelt, ez is mellé szállt. A vendégek a saját térfelükön nagyon ritka esetben adták csak el a labdát, Dearnley ezen ritka alkalmat sajnos nem tudta kihasználni, Virginia remekül hárított.

Burkhart lábában ott maradt az egyenlítés a félidõ vége elõtt, Hamilton remekül futott el a szélen, majd passzolt hozzá, azonban a lövést nem sikerült leszorítani. A skót középpályás, Hamilton a fordulást követõen maga próbált meg gólt szerezni, azonban õ sem talált célt.

A második félidõ elõrehaladtával az Arsenal egyre magabiztosabban futballozott, Kenyonnak pedig két életbevágóan fontos mentést is be kellett mutatnia, elõbb Malent érte utol ziccerben, majd a gólvonalról tisztázott. Malen késõbb ismét nagy lehetõséget puskázott el egy tiszta helyzetben. Willock végül azonban élt a lehetõségével, Nketiah-tól kapott passzát követõen megverte emberét, Tyrell Warrent, majd Richardson lábai között bevágta az Arsenal második gólját.

Reiss Nelson és Vlad Dragomir is nagy védésekre késztették Richardsont, miközben a United sajnos képtelen volt visszajönni a mérkõzésbe, azonban a hosszabbításban már a kapus sem tudott mit tenni, amikor Willock passzát követõen Fortune a harmadik gólt is megszerezte.

James Garner a padról beszállva debütált U18-as szinten, és a Vörös Ördögöknek még egy mérkõzésük hátra van a Blackburn Rovers ellen, jövõ hét pénteken, míg az Arsenalnak van esélye beérnie az éllovas Chelsea-t.


U18 Premier League Merit Csoport | J. Davidson Stadium | Gólszerzõk: Willock 15, 74, Fortune 90+5

United: Richardson; Barrett, Warren, Dunne, Kenyon; Whelan, Hamilton; Bohui, Gribbin, Dearnley (Makela 80); Burkart (Garner 54). Nem használt cserék: Fojticek, Spratt.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!