Manchester United 1-1 Celta Vigo

Hazai pályán elért döntetlen azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök 2-1-es összesítéssel bejutottak az Európa-liga döntõjébe, ahol az Ajax csapatával mérkõzhetnek meg.


Rengeteg helyen változott a manchesteri kezdõ az Arsenal elleni rangadóhoz képest, mint ahogyan a vendégeknél is kicserélõdött majdnem az egész tizenegy.

 

Jól kezdett a Celta, kulturáltan, szervezetten játszott a spanyol gárda és bár hátrányban voltak összesítésben, nem estek fejetlenül ellenfelüknek, hanem kivárva, türelmesen fociztak.

 

Két hazai védelmi hiba (elõbb Blind majd Darmian) után helyzet is adódott a vendégek elõtt, de kimaradtak ezek, akárcsak egy szöglet utáni fejes Cabraltól.

 

Bõ tíz perc után kezdte átvenni az irányítást a hazai alakulat, ez pedig azt is jelentette, hogy egyre többször jutott el a United a vigói tizenhatosig. Olyannyira, hogy szinte a semmibõl meg is szerezték a vezetést a Vörös Ördögök. Rashford balról befelé indult el, majd kiválóan tekert a hosszún felfutó Fellaini fejére, aki 6 méterrõl a rövidbe bólintott, 1-0 a Unitednek, összesítésben 2-0!

 

 

A gól egyértelmûen a hazaiaknak tett jót, Lingard is lövésre szánta el magát, majd Rashford jobboldali beadása suhant el éppen Fella mögött.

 

Kellett jó 10 perc a spanyoloknak, mire összeszedték magukat, ám amint ez megtörtént, ismét sok idõt töltöttek a hazai térfélen. A vendégek közül leginkább Sisto és Wass voltak azok, akik leginkább próbálkoztak.

 

Elõbbi beadását Hernandez lõtte 18 méterrõl kapura, Romerónak dolgoznia kellett, szépen a léc fölé tolta a labdát. Wass szabadrúgást végezhetett el remek helyrõl, de lövésébe túl sok külsõt tett, így a játékszer kifelé kanyarodott.

 

A félidõ vége inkább a Celtáról szólt, sõt leginkább Sistóról. A szélsõ elõbb a 16-os sarkáról tekert (Romero könnyedén húzta le a labdát), majd újabb lövése következett, ám ez csúnyán kapu fölé szállt.

 

A 42. perc hozta talán a legnagyobb vigói lehetõséget; Sisto beadására érkezett Wass - aki megelõzte Darmiant - ám fejese elkerülte a kaput. Romerónak esélye sem lett volna, ha a labda eltalálta volna a kaput.

 

Egy jól megkomponált Celta ellen sikerült vezetést szerezni az elsõ játékrészben, a Vigónak két gól kellett volna a továbbjutáshoz.

 

Fordulás után hamar mindkét kapu veszélybe került. Elõbb Mallo lapos és erõs centerezésénél kellett védenie Romerónak, majd Mkhitaryan bombáját védte Alvarez.

 

Gyorsan telt az idõ, a Celta pedig csak ritkán került helyzetbe, ráadásul sokszor eladták a labdát közel saját kapujukhoz.

 

Az 58. perc szép támadást hozott vendég részrõl, Mallo ívelt át a hosszúra, ahonnan Sisto tálalt Guidetti elé, ám a Man City korábbi játékosa nagyon mellé lõtt.

 

A manchesteriek magabiztosan játszottak az egész félidõ alatt, és talán elõttük adódtak a komolyabb lehetõségek; ilyen volt a 64. percben, amikor Rashford cselezgetett az ellenfél büntetõterületén belül, majd lõtt, ám Alvarez hatalmasat hárított. Négy perccel késõbb Fellaini került lövõhelyzetbe, de Alvarez ezúttal is nagyot védett a rövid alsónál.

 

Az utolsó percekben szögletekhez jutottak a vendégek, az egyiket sikerült is kihasználniuk, Roncaglia bólintott a kapuba, 1-1. 

 

A gól után nem sokkal csúnya tömegjelenet zajlott a pályán, mely végén Bailly-t és Roncagliát kiállította a román játékvezetõ. Nagy butaság volt ez az elefántcsontpartitól, mert így a döntõben nem léphet pályára.

 

A meccs vége megint izgulós lett, pláne a 96. percben, amikor egy felívelés után tiszta helyzet alakult ki a vendégek elõtt, akik túlkombinálták a lehetõséget.

 

Megint egy olyan mérkõzés, amit hazai pályán meg lehetett volna nyerni, ám a végén izgulni kellett a továbbjutásért. Május 24-én irány Stockholm!

 

 

Európa-liga, elõdöntõ visszavágó
Manchester United 1-1 Celta Vigo
Old Trafford

 

Vezette: Ovidiu Hategan (ROU)

 

United: Romero - Valencia, Bailly, Blind, Darmian - Herrera, Fellaini, Pogba - Lingard(Rooney 86.), Rashford(Smalling 89.), Mkhitaryan(Carrick 77.)
Nem használt cserék: De Gea, Jones, Mata, Martial

 

Vigo: Alvarez - Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny - Wass(Jozabed 46.), Radoja(Bongonda 68.), Hernandez - Aspas, Guidetti, Sisto(Bauevue 80.)
Nem használt cserék: Villar, Fontas, Diaz, Gomez

 

Gólszerzõ: Fellaini 17' illetve Roncaglia 85'

 

Sárga lap: Blind, Herrera illetve Aspas, Cabral

 

Kiállítás: Bailly illetve Roncaglia

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!