Rashfordnak 'létfontosságú' Mourinho bizalma

A Manchester United csatára, Marcus Rashford elárulta, "létfontosságú" számára, hogy José Mourinhotól a nyilvánosság elõtt is támogatásban részesül.


A szezon során számtalan alkalommal dicsérte Rashford hozzáállását a portugál menedzser, a Chelsea elleni áprilisi gyõzelmet követõen pedig egészen odáig ment el, hogy a 19 éves játékost az egyik legbizalmibb emberének nevezte. 

 

"Lenyûgözõ dolog, amikor egy olyan menedzser, mint õ, ilyeneket mond" - kezdte Rashford a Premier League Productionsnak.

 

"A legjobb dolog ebben az, hogy mindezt nekem kellett kiharcolnom és kiérdemelnem nála. Nem csak egyszerûen bejött az öltözõbe, és azt mondta, 'tessék - te játszol minden meccsen'. Õ mindannyiunkat arra késztetett, hogy megdolgozzunk a bizalmáért és a tiszteletéért."

 

"Néha nehéz, néha pedig könnyebb, de minden játékos keményen harcol és azon van, hogy fejlõdjön, miatta. Ez létfontosságú számunkra, azt pedig mindenki láthatja, hogy ebben az évben mindannyian honnan hova jutottunk."

 

 

Rashford fontossága a csapat számára még inkább kidomborodott, mióta Zlatan Ibrahimovic áprilisban olyan sérülést szenvedett az Anderlecht elleni Európa-liga negyeddöntõ visszavágón, amely véget vetett szezonjának, és miután a múlt vasárnapi, Tottenham elleni 2-1-es vereséggel matematikailag is lehetetlenné vált, hogy a legjobb négy között végezzenek idén a Vörös Ördögök a bajnokságban, ez azt jelentheti, hogy a támadó pihenõt kap a május 24-i stockholmi Európa-liga döntõig.

 

A United számára még két bajnoki mérkõzés van hátra a 2016/17-es szezonból az Ajax elleni fináléig: ma egy Southampton elleni idegenbeli, míg vasárnap egy Crystal Palace elleni hazai összecsapás.

 

"Egészen az utolsó pillanatig harcban kell állnunk" - tette hozzá Rashford, aki a szezon során 51 mérkõzésen lépett pályára.

 

"Egyénenként ennél a klubnál úgy nõttünk fel, hogy minden esetben gyõzni akarunk, nem számít, hogy milyen mérkõzésrõl van szó és mik a körülmények. Ugyanezt a hozzáállást fogjuk tanusítani a szezon végéig."

 

Mindazonáltal Rashford elsõ sorban a svédországi kiruccanásukra koncentrál, ahol reményei szerint részt vehet elsõ európai kupadöntõjén és egy hosszú szezon méltó lezárásaként sikerhez segítheti csapatát.

 

"A döntõk mindig izgalmas pillanatok, és most, hogy már ott vagyunk a kapujában, szeretnénk meg is nyerni a sorozatot."

 

"Rengeteg mérkõzésünk volt az Európa-ligában, amelyeken számtalan különbözõ tapasztalatot gyûjtöttünk együtt. Ezek pedig hozzásegítettek minket ahhoz, hogy idáig jussunk. Hatalmas dolog lenne számunkra, ha sikerülne elhódítanunk a gyõzelemért járó trófeát."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!