Romero: A csapat adott önbizalmat

Sergio Romero elárulta, hogy Jose Mourinho és a csapattársai töltötték fel önbizalommal, miután a Southampton elleni döntetlen kulcsszereplõje volt.


A hálóõr számos szemet gyönyörködtetõ védést mutatott be szerda este a St Mary's-ben lejátszott döntetlen során, beleértve egy büntetõ hárítását is, melyet korábbi csapattársa, Manolo Gabbiadini végzett el.

Az argentin válogatott kapus tekintélyt parancsoló teljesítménye megfelelõ felkészülés volt a következõ heti Európa-liga döntõre, Mourinho ugyanis már megerõsítette, hogy az Ajax ellen õ védi majd a csapat kapuját - Romero pedig már most nagyon izgatottan várja a finálét.

Az MUTV-nek angolul elsõ alkalommal nyilatkozó Romero elmondta: "Igen, ez nagyon fontos. Ingyen érkeztem, senki nem ismert engem, és most Jose [Mourinho] rengeteg önbizalmat ad nekem, ahogy a játékosok is, számomra pedig ez nagyon fontos."

"Próbálok legjobb teljesítményemmel elõrukkolni a csapat érdekében. A legfontosabb dolog a mi csapatunk, valamint a szurkolók, és Stockholmba a gyõzelemért megyünk."

 

 

 


A Szentek ellen Romero szinte egyedül tartotta meccsben a Unitedet remek hárításaival, melyet Dusan Tadic és James Ward-Prowse lövéseinek védésével is szemléltetett a második félidõben. Azonban az eredményhez való hozzájárulásának legfontosabb mozzanata már az ötödik percben megesett, amikor Gabbiadini büntetõjét hárította. Romero ugyanakkor bevallotta, birtokában volt némi ismeret, ami segítette õt abban, hogy kivédje a tizenegyest.

"Játszottam egy évet [Manolo] Gabbiadinivel Olaszországban a Sampdoria színeiben" - magyarázta. "Rengeteget edzettem [vele], talán már döntést is hoztam, amikor a kezébe vette a labdát, és úgy éreztem biztosan jobbra fogja lõni a labdát, ezért abba az irányba vetõdtem el. Ez nagyon jó a csapat számára és számomra is."

Noha a United szerette volna a szezonban lejátszott utolsó idegenbeli bajnokiját egy gyõzelemmel befejezni, Romero igyekezett rávilágítani a hatékony védekezõ teljesítmény pozitívumaira, mely ebben a szezonban minden sorozatot tekintve eddigi 17 mérkõzésébõl a 11. alkalom volt, amikor nem kapott gólt.

"A mai meccs a csapatunk önbizalma miatt volt fontos" - tette hozzá. "Nem szereztünk gólt, de nem is kaptunk egyet sem - és ez jó számunkra."

"Nagyon, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk a védekezést tekintve - nem csak [Chris] Smalling vagy [Phil] Jones, de Eric [Bailly] és Matteo [Darmian] is jól teljesítettek. Nagyon sok segítséget kaptunk a középpályásoktól - Axeltõl [Tuanzebe] az elsõ, Michaeltõl [Carrick] a második félidõben."

"Igazán fontos volt számunkra az önbizalmunk és az Európa-liga döntõ közeledte miatt kapott gól nélkül lehozni a találkozót."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!