U18: United 2-4 Blackburn

A Manchester United U18-as csapata egy Blackburn elleni, hazai vereséggel fejezte be a 2016/17-es szezont, noha maga a találkozó gólokban gazdag, szórakoztató esemény volt.


Mindkét csapat beleadott mindent egy igazán pörgõs mérkõzés során, ahol a játék egyik kaputól a másikig zakatolt végig. A hat gólos mérkõzésen a Rovers gyûjthette be mindhárom pontot, azonban a pályán volt pár játékos, aki elmondhatja, nem igazán élvezte az izgalmas összecsapást.

Kétség sem eshet afelõl, hogy az U18-as csapat Kieran McKenna figyelõ szemei elõtt, valamint Colin Little és az akadémiai edzõi csapat élvezetes és sikeres szezont tudhatnak maguk mögött. És bár nem volt semmi kézzelfogható ünnepelni való az év végén, elégedettséggel tekinthetnek vissza, miután a kilátogató szurkolókat sokszor szemet kápráztató teljesítménnyel, számos góllal szórakoztatták.

Figyelemreméltó volt a szezon során, hogy McKenna együttese három alkalommal lõtt három, négy alkalommal négy és öt alkalommal öt gólt egy mérkõzésen. Összesen 63 gólt szerzett a csapat 22 találkozón, mely nagyon dicséretre méltó átlagot eredményez, és nem meglepõ módon a bajnoki szezon során is a második helyet csípték el.

A rájátszás szakaszban lejátszott Blackburn elleni találkozó volt a csapatok harmadik meccse a szezonban U18-as szinten, és úgy is jellemezhetjük, hogy a döntõ összecsapásuk volt ez, miután korábban egy-egy gyõzelmet mutathattak fel egymás ellen. A Vörös Ördögök 4-1-re gyõztek az Aon Training Complexben, míg a Blackburn 3-2-re nyert brockhalli központjában.

Szép számmal jelentek meg szurkolók a J. Davidson Stadium fõ lelátóján, és kellemes idõ is volt a találkozóra. Indy Boonen korán helyzetbe került, de mellé lõtt, majd a Rovers játékosa, Brad Lynch próbálkozását védte Theo Richardson. A 22. percben szinte biztosnak tûnt a United vezetõgólja, Ethan Hamilton találta meg üresen Luca Ercolanit, azonban a védõ fejese elkerülte a kaput.

Meglehet, hogy ez az összecsapás volt mindkét együttes szezonbéli utolsó találkozója, még sem tûnt egy játékos sem lustának, vagy épp képzelte magát a tengerpartra, határozottan küzdelmes mérkõzésnek lehettek szemtanúi a kilátogatók. A Rovers játékosát, Ben Patont akadályozta meg a gólszerzésben Richardson, majd pillanatokkal késõbb Boonen jutott hasonló sorsra, Matthew Campbell védte próbálkozását.

A félidõ végéhez közeledve hirtelen elkezdtek potyogni a gólok, két perc alatt mindkét együttes betalált. Hamilton juttatta elõnyhöz a Unitedet a 33. percben, miután Campbell védte Darren McIntosh-Buffonge próbálkozását. A Rovers nem késlekedett a válasszal, Jack Evans fantasztikus góljával rögtön egyenlített.

Nishan Burkhart röviddel a Blackburn egyenlítõ találata után gólt szerzett, pechjére azonban lesrõl. A vendégek a félidõ utolsó percében vezetéshez jutottak, a korábbi United-akadémista, Lewis Thompson játszott Brad Lynch-hez, aki fejjel vette be a hazai kaput.

A második félidõ tizedik percében a United hátránya tovább nõtt, Ben Paton elõbb begyûjtötte Lynch passzát, majd védhetetlen lövést eresztett meg Richardson kapujára.

Dion McGhee, aki U18-as szinten elsõ alkalommal léphetett pályára, majdnem góllal koronázta meg az alkalmat, de lövése az oldalhálót borzolta csak.

A 73. percben 2-3-ra módosult az állás, Hamilton zúdította a labdát a kapuba bal lábas lövésével. A Rovers végül meg tudta tartani a két gólos különbséget, kilenc perccel a lefújás elõtt Thompson járt túl Richardson eszén egy szintén távoli lövéssel.


U18 Premier League Merit csoport | J. Davidson Stadium | Gólszerzõk: Hamilton 33, 73; Evans 35, Lynch 45, Paton 55, Thompson 81

United: Richardson; Tanner, Ercolani, Barrett (Garner 57), Spratt (Williams 81); Whelan, Hamilton; Dearnley, McIntosh-Buffonge (McGhee 57), Boonen; Burkart. Nem használt cserék: Fojtíèek, Levitt.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!