POTY: A szurkolóknál Herrera nyert

Ander Herrera rangos trófeával, a Sir Matt Busby-díjjal zárta harmadik szezonját.


A középpályás a valaha volt legszorosabb versenyt nyerte meg, hiszen csupán 242 szavazattal kapott többet, mint Antonio Valencia, és a harmadik helyen végzett Zlatan Ibrahimovic maradt le nagyon mögöttük.

 

Jose Mourinho középpályáján mélyebb szerepkört betöltõ Herrera teljes szívvel, végig hajtva játszva rengeteg csodálót szerzett magának és csak egy mérkõzés kell ahhoz, hogy ebben a szezonban elérje az 50-es számot.

 

A 27 éves játékos - aki novemberben végre bemutatkozhatott a spanyol válogatottban is - honfitársától és barátjától, David De Geától vette át a díjat. A kapus triplázni tudott ebben a versenyben az utóbbi három év során.

 

"Nagyon különleges számomra az, hogy megnyertem ezt a trófeát, mert ha megnézzük a korábbi gyõzteseket, akkor fogod fel, mennyire fontos is ez" - mondta Ander a gálán. "És végre megállítottam Davidet!"

 

"A drukkerek szeretetére gondolok, nagyon hálás vagyok, de úgy gondolom, egy Manchester United játékos soha nem állhat le; vissza kell nekik adnunk azt a szeretetet, amit tõlük kapunk, mert láthatod, õk akkor is mögöttünk állnak, ha nem teljesítünk épp a tõlünk telhetõ legjobban."

 

 

De Gea is megszólalt néhány mondat erejéig: "Õ egy csúcs srác és remek barát. Egy érzelmes játékos, aki szívvel játszik és hogy õszinték legyünk, nagyszerû játékos is."

 

Herrera idei szezonjának csúcspontja talán a Chelsea elleni gyõzelem volt, amikor góllal és gólpasszal segítette csapatát a 2-0-s sikerhez, ám emellett olyan hatékony és szenvedélyes produkciót nyújtott, amivel oly népszerûvé vált a United hívei között.

 

Nem mintha túlságosan aggódna a személyes elismerés miatt, mint arról épp a Chelsea elleni meccs elõtt beszélt a United Review-nek: "Szeretek sokat kérni önmagamtól, mert azt érzem, többet, többet és többet adhatok a csapatnak. Boldog vagyok és úgy vélem, ez a helyes hozzáállás. De amikor mindenkitõl azt hallod, hogy jó szezonod volt, az szerintem nem jó számodra, úgyhogy nem hallgatom sokáig."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!