Büszke nap a United akadémiájának

Rekordokat döntögetett a Manchester United vasárnap, amikor a Crystal Palace 2-0-s legyõzése alkalmával egy igen fiatal csapattal álltak ki a Premier League szezonzáró fordulójában.


A José Mourinho által pályára küldött kezdõ tizenegy a klub történetének legfiatalabb kezdõcsapata volt a Premier League-ben, az ifjak pedig nem is hagyták cserben mesterüket, hiszen Josh Harrop és Paul Pogba elsõ félidei góljainak köszönhetõen otthon tartották a három pontot.

 

Harrop és Pogba személyében két, a klub akadémiáján végzett játékos szerezte a gólokat, míg további hat hozzájuk hasonló játékos szintén a kezdõcsapatban, négyen pedig a kispadon kaptak szerepet, miután a portugál menedzser úgy döntött, kicsit megkeveri a kártyákat a szerdai, Ajax elleni Európa-liga finálé elõtt. Harrop csatlakozott azon saját nevelésû fiatalokhoz, akik felnõtt bajnoki bemutatkozásuk során gólt tudtak szerezni, ugyanis nem régiben Marcus Rashford és James Wilson is elmondhatta ugyanezt magáról. Emellett õ lett a 100. játékos, aki a Manchester United színeiben gólt tudott szerezni a Premier League-ben.

 

 

Demi Mitchell, aki kimagasló teljesítményt nyújtott a védelem baloldalán, illetve Harrop most mutatkozhatott be felnõtt szinten a nagyvilágnak, míg Joel Pereira a Premier League-ben léphetett elõször pályára. Scott McTominay elõször lehetett kezdõ, míg Angel Gomes rivaldafénybe került azt követõen, hogy az utolsó pár percre beállhatott a kispadról.

 

A 16 éves középpályás a legfiatalabb debütáló játékos a Manchester Unitedben a legendás Duncan Edwards óta, emellett pedig az elsõ 2000-es években született játékos, aki pályára léphetett a Premier League-ben.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!