McTominayt lenyûgözte kezdõként való debütálása

Az ifjú Scott McTominay lenyûgözve beszélt azt követõen, hogy a Crystal Palace ellen 2-0-ra megnyert szezonzáró bajnokin kezdõként bemutatkozhatott a Manchester United felnõtt csapatában.


A 20 éves középpályás, aki a hónap elején, az Arsenal ellen csereként mutatkozhatott be a felnõtt csapatban, elõször lehetett a kezdõcsapat tagja a Manchester Unitedben, ahol Paul Pogbával alkották a középpálya tengelyét és mindvégig a pályán töltötte a Crystal Palace elleni 2-0-s gyõzelemmel végzõdõ találkozót.

 

"Csodálatos élmény volt; egy álom vált valóra azáltal, hogy 75 ezer ember elõtt lehettem elõször a kezdõcsapat tagja" - mondta a MUTV-nek a mérkõzést követõen.

 

"Szeretnék köszönetet mondani a menedzsernek, hogy hitet tett a fiatal játékosok mellett és ilyen lenyûgözõ élményben lehetett részünk."

 

McTominay nem az egyetlen volt, aki pályafutása során elõször futhatott ki az Old Trafford gyepére kezdõként, az akadémián végzett játékosok közül ugyanis Josh Harrop és Demi Mitchell is ugyanebben a cipõben járt, hozzájuk pedig csatlakozott csereként a hihetetlenül fiatal Angel Gomes az utolsó percekben.

 

"Nagyszerû volt, hogy ott volt mellettem Demi, Angel és Josh is, utóbbi pedig gólt is szerzett, ami nagyszerû dolog számára" - tette hozzá.

 

"Az ember minden nap, amelyet az edzõteremben és a pályán tölt, arról álmodik, hogy egyszer eljut idáig, amelyet követõen pedig még több ilyet akar átélni."

 

"Egy valóra vált álom, hogy egészen kicsi korom óta, mióta ide tartozom, számos lépcsõfokot megmászva, sikerült eljutnom oda, hogy most kezdõként bemutatkozhattam a felnõtt csapatban."

 

 

A felnõttek közötti szereplései jól példázzák, milyen sikeres szezont zárt idén McTominay, aki szerint az, hogy számos szerepkörben kipróbálhatta magát, jobb játékossá tette õt.

 

"Középsõ középpályás vagyok, de boldogan szereplek bárhol, ahol a menedzser és a csapatom segítségére lehetek. Szerintem az, hogy a tartalékok között csatérként szerepeltem, segített játékosként a fejlõdésemben."

 

"Most itt az idõ egy kis pihenésre és remélhetõleg a következõ szezonban még többet tudok elõre lépni és sikerül betörnöm a felnõtt csapatba."

 

McTominay is dicsérõ szavakkal illette tapasztaltabb csapattársait, akik átsegítették a nehezebb pillanatokon õt és fiatal társait emellett pedig inspirációként is szolgálnak számára.

 

"Paul Pogba és Wayne Rooney fantasztikusak voltak, ahogyan beállása után Michael Carrick is."

 

"Mellettük játszani és tõlük tanulni nagyszerû dolog, mert klasszis játékosok. Már azáltal is rengeteget tanul tõlük az ember, ha csak nézi õket edzés közben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!