Herrera: Egyesülnünk kell!

Ander Herrera szerint az Európa-liga megnyerése többet jelent, mint csak simán egy trófea a labdarúgás színpadán és csatlakozott csapattársaihoz - többek között Juan Matához - és a sikert a manchesteri terrortámadás áldozatainak ajánlotta.


Érzelmes este volt tegnap a stockholmi Friends Arenában, a találkozó elõtt egyperces néma csenddel tisztelegtek a hétfõi tragédia áldozatai elõtt, majd hamar tapsolt szinte az egész stadion, közben a város nevét skandálva. A találkozót végül Jose Mourinho csapata nyerte meg Paul Pogba és Henrikh Mkhitaryan találataival.

 

A találkozó legjobbjának Herrerát választották, aki a meccs utáni sajtótájékoztatón megemlékezett a halottakról, sérültekrõl, valamint arra kért mindenkit, legyen béke a Földön.

 

"Nagyon boldog mindenki" - nyilatkozta. "Nem nyerhetsz bármikor Európa-ligát - öt éve elvesztettem egy ilyen döntõt [az Athletic Bilbaóval]."

 

"Nagyon boldog vagyok, de szeretném az áldozatoknak ajánlani a trófeát. Ez csak foci, de ami történt hétfõn, az borzalmas. Békét akarunk a Földön!"

 

 

"Mi csak focisták vagyunk, de komoly közönségünk van és csak azt szeretném mondani, hogy együtt kell dolgoznunk egy normális világért. Most Manchesterben történt ilyen, de mindenhol együtt kell lennünk, hogy a békéért és tiszteletért harcoljunk. Kérem, ne legyen több támadás és halál!"

 

"Tegnap [kedden] reggel mindenkit lesokkoltak a hírek. Nagyon szomorúak voltunk, nehéz volt edzeni, de a menedzser azt mondta, az egyetlen dolog, amit tehetünk az az, hogy megnyerjük a döntõt értük és ezt meg is tettük. Ez csak egy focimeccs, csak egy trófea, de ha csak egy százalékosan is támogatni tudjuk az érintetteket ezzel, az elég nekünk."

 

A spanyol játékost arról is kérdezték, milyen lett a Vörös Ördögök szezonja így, hogy megnyerték végül az EL-t: "Amikor felhúzod a United mezét, a motiváció óriási; a kötelezettség is hatalmas, hisz mi vagyunk Anglia legnagyobb klubja és a világon az egyik legnagyobb. Tudjuk, hogy a Premier League-ben jobban is teljesíthettünk volna, de három trófeával zárni a szezont fantasztikus dolog."

 

"Ez volt a szezon mérkõzése, mert ha nem nyertünk volna, akkor nem beszélhettünk volna jó szezonról. De immár nagyszerû szezonról beszélhetünk, hiszen három serleget is nyertünk, valamint bejutottunk a Bajnokok Ligájába."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!