Cole tanácsa Rashfordnak

A Man United korábbi csatára, Andrew Cole néhány tanáccsal látta el Marcus Rashfordot, mivel azt várja, a fiatal támadó a következõ szezonban is folytatni fogja gyors fejlõdését.


Rashford mindenki másnál több mérkõzésen lépett pályára az elõzõ szezon folyamán és különösen fontos szereplõ volt az Európa-ligában történt menetelésnek. Miközben a skótok elleni világbajnoki selejtezõre készül, a 19 éves játékos biztosan kezelni tudja a helyzetét.

 

Esetleges félelem egy problémákkal teli második szezontól teljesen kizárt lett, ráadásul rendszeres szereplést harcolt ki magának, Zlatan Ibrahimovic sérülése után pedig éretten vezette a csapatot a csatákba.

 

"Folytatja a tanulást és fejlõdést" - nyilatkozta Cole az MUTV-nek. "A szezon eleje kemény volt számára, de visszatért az alapokhoz. Úgy került vissza a csapatba, hogy az ellenfeleket széthúzta, egyetlen csapat sincs, amely szereti, ha mögé kerülnek. Kiváló sebessége van, amivel elég tere volt és amikor visszakerült, onnantól igazán jól teljesített."

 

"Sokkal inkább tûnik már középcsatárnak, célként kitûzve az egyre több gólt, de sokkal kegyetlenebb végrehajtónak kell lennie ehhez, de ez az életkorral jönni fog. Õ még csak gyerek. Néhány remek játékostól tanul, mint Zlatan és Wayne, akiktõl el kell sajátítania azt, hogyan is játszanak, bele kell ültetnie az õ játékuk bizonyos részeit a saját játékába, amitõl jobb lesz."

 

"A tapasztalat jó dolog, fiatalként pedig csak annyit kell tennie, hogy szilárdan a földön jár. Hogyan tanulhatok továbbra is? Hogyan válhatok jobb játékossá? Hogyan adhatok különbözõ dolgokat a játékomhoz? Úgy vélem, a körülötte lévõ játékosok segíteni fognak neki abban, hogy ezt tegye."

 

 

Rashford közeli barátságot ápol Jesse Lingarddal, hasonlót, amit maga Cole ápolt Dwight Yorke-kal, ám a triplázásban részt vett csatár elfogadja, hogy a csatárok közötti kapcsolat már a múlt. Cole ráadásul a Newcastle-nél is egy ikonikus csatárpáros egyik tagja volt, a Szarkáknál Peter Beardsley volt a társa, ám tudja, a mai trend más felállással mûködik.

 

"Ebben a pillanatban nem beszélhetünk errõl, mert mindenki egy csatárral játszik. De amikor elõretolsz két embert, vagy az egyiket csak éppen a másik mögé és az mûködik, akkor mindenki arról beszél."

 

"A játék mindig változik, de ez az egész mindig arról szól, hogy együtt játsszunk és próbáljunk lehetõ legtöbb gólt szerezni, a csapat pedig nyerjen."

 

"Marcus igazán közel áll Jesse-hez, amit akkor is láthatsz, mikor együtt játszanak. Úgy gondolom, a következõ szezonban Marcus már sokkal tapasztaltabb lesz, mint ahogyan Jesse is és kettejük párosa sokkal jobb lesz."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!