Smalling: Nincs mit bizonyítanom Mourinhonak

A Manchester United menedzsere, José Mourinho azzal vádolta, nem volt hajlandó a fájdalomküszöbéig elmenni, Chris Smalling azonban mindezt pozitívumként látja.


Mourinho az elõzõ szezonban, a novemberi Swansea City elleni bajnokit követõen nyilvánosan kikelt Smalling ellen, amiért a védõ nem volt hajlandó fájdalmával együtt pályára lépni, amelyrõl utólag kiderült, hogy lábfej törése volt. 

 

Egy másik, márciusi esetben a menedzser azt is szóvá tette, hogy a korábbi Fulham-játékos és Phil Jones nem eléggé gyorsan épültek fel sérüléseikbõl, amelyeket az angol válogatott edzõtáborában szenvedtek el.

 

Smalling ezen eseteket követõen nem kapott bocsánat kérést Mourinhotól, de úgy érzi, hogy a portugál szakember csak csalódottságát, illetve azt fejezte ki ilyen módon, hogy sérülése miatt nem számíthatott rá.

 

"Nem kért bocsánatot, de ez csak egy professzionális világhoz illõ megnyilvánulás volt a részérõl" - kezdte Smalling a Mourinho bocsánat kérésére vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva.

 

"Mi mindannyian profik vagyunk, és nincs köztünk olyan játékos, aki ne akarna játszani. Mindez csak abból fakadt, hogy õ egy vérprofi szakember - azt akarja, hogy mindig a lehetõ leggyorsabban végezzünk a rehabilitációval és újra a pályán lehessünk."

 

"Szerintem õ mindezt az összes játékosa irányába szánta. Rengeteg sérültünk volt abban az idõszakban, így frusztrált volt, hogy sokunkra nem számíthatott."

 

"Azt gondolom, hogy az októberi, Chelsea elleni bajnokin bizonyítottam, hogy még injekciókkal is hajlandó vagyok pályára lépni. Játékosként nem mindig az lebeg a szemünk elõtt, hogy 100 százalékos erõnléti állapotban legyünk, hanem, hogy a pályán lehessünk és végezhessük a dolgunkat."

 

"Nem foglalkoztam a sérülésemmel, addig játszottam, amíg ki nem derült, hogy törés van a lábfejemben. Kaptam néhány injekciót, de csak rosszabb lett, és azt követõen dõltem ki hosszabb idõre."

 

"Az ember mindig a legvégsõkig hajtja magát, mert nem akarja a szurkolókat és a társait cserben hagyni. Természetesen abban az idõben õ se tudta a sérülés pontos diagnózisát. Nem hiszem, hogy teljesen képben volt az állapotommal, és amint ez tisztázódott, már minden rendben volt."

 

 

A Jonesszal együtt elszenvedett kettõs sérülésükrõl így nyilatkozott a 27 éves bekk:

"Mi soha nem fogjuk vissza magunkat, legyen szó válogatottbeli vagy klub szintû szereplésrõl, ezzel pedig együtt járnak a sérülések is."

 

"Ez nagyon balszerencsés volt, amely természetesen a klubot is sújtotta. Sajnos ez a szezon errõl szólt. A korábbi szezonokban nagyon szerencsém volt, hogy a sérülések elkerültek."

 

"A menedzser kimutatta a külvilágnak a frusztrációját, de mi, játékosok is nagyon csalódottak voltunk."

 

"Amikor ilyen helyzetben leülök a menedzserrel és az orvosi stábbal egyeztetni, mindig megszabunk egy határidõt, amelyet aztán próbálunk elõrébb hozni és amennyire csak lehet, siettetni a dolgokat."

 

"Az jó, ha a menedzser kimutatja a frusztrációját, mert az azt jelenti, hogy minél elõbb újra a pályán akar látni. Ha nem érdekelné, akkor magadra hagyna és nem mondana ilyen dolgokat."

 

"Úgyhogy én ezt pozitívumnak, és egyfajta kihívásnak fogom fel, hogy minél elõbb felépüljek ilyenkor - amit persze akkor is megtennék, ha nem érdekelne ez senkit."

 

"Nem hiszem, hogy bárkinek is bizonyítanom kellene ebben a tekintetben. Szerintem õ pontosan ismeri a karakteremet, tudja milyen játékos vagyok, én pedig nem változtam."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!