Micki és az iskolapad

Henrikh Mkhitaryan iskolás éveirõl mesélt. Amellett, hogy jellemezte, milyen volt diákként, az Európa-liga hõse mesélt tanárairól és arról, milyen más sportokat ûzött.


Milyen volt számodra az iskola?
A suliban mindig koncentráltam. A tanulásra összpontosítottam, nem volt idõ a focira gondolni. Persze az iskola után mentem edzeni, de õszintén szólva a sulira gondoltam, hiszen az jó volt nekem és a tudásom is gyarapodott.

 

Volt valami, amit különösen élveztél vagy épp nem élveztél?
Minden tantárgyat élveztem és imádtam az összes tanárt. Jó kapcsolatom volt mindannyiukkal és minden osztályban igyekeztem aktívan jelen lenni. Imádtam az összes tanárt, egyikükkel sem volt gondom. Én csak a tanulásra koncentráltam.

 

Milyen volt akkoriban focizni? Csapatkapitány voltál esetleg? Vagy csapatod legjobbja?
Nem, õszintén szólva nem igazán volt kapitányunk, csak egy csapat voltunk. Az osztálytársaimmal fociztam, úgyhogy csináltunk egy csapatot és más diákok ellen játszottunk. Senki nem akart ellenünk játszani, mert nagyon jó osztályunk volt és tudták, könnyedén elverhetjük õket.

 

Emlékszel emlékezetes meccsre, vagy gólra, amit a suliban lõttél?
Minden gólom csodálatosra sikeredett! [nevet]

 

 

Mi volt sportnapokon? Volt valami, amiben különösen jó voltál?
Igen, elég sokat kosaraztunk és sokszor volt sprintfutás is. De legtöbbször kosárlabda volt; néha asztaliteniszeztünk, de a legtöbben a kosárlabdát élvezték, hisz ott sok emberrel játszhatsz - ami szórakoztató volt. Persze a foci is fõ sportág volt számomra.

 

Van valami, amit ezekbõl a sportokból vettél és ami segítette profi pályafutásodat?
Igen, természetesen. Mindig vannak olyan dolgok, amiket más sportágakból tudsz átültetni a labdarúgásba, ez nagyon hasznos, mert a foci nem csak a lábak játéka, hanem az agyé is. Ebben az értelemben biztosan hoztam valamit más sportágakból.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!