Michael Carrick az új csapatkapitány

Michael Carrick a Manchester United új csapatkapitánya.


A 35 éves játékos Rooney-tól veszi át a tisztséget, miután Wayne vasárnap visszatért nevelõegyesületéhez, az Evertonhoz, 13 ragyogó szezon után.

Carrick nem késlekedett reagálni a hírekre, Los Angeles-ben exkluzív interjút adott az MUTV-nek, ahol a United játékosai jelenleg is készülnek a 2017-es túra keretein belül.

"Nagyszerû érzés és hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen hatalmas klub csapatkapitánya lehetek" - mondta Michael. "Ez már a 12. szezonom lesz és 25 évesen érkeztem. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig itt lehetek majd és ilyen sok mindent elérhetek."

"Az, hogy mostantól vezethetem a fiúkat, hogy gondoskodnom kell a fiatalabb srácokról, hogy bizonyos módon irányítani kell õket, ez nagyszerû dolog és igazi öröm számomra. Futballistaként érkeztem ehhez a klubhoz és most egy hatalmas rajongója vagyok. Az évek során nagyon megszerettem a klubot, és nagyon különleges számomra, hogy ebbe a pozícióba kerülhettem."

 

 

 


Amikor megkérdezték, milyen stílusú kapitánya lesz a csapatnak, tekintve, hogy a Unitedben Gary Neville, Nemanja Vidic és Rooney, míg az angol válogatottban David Beckham, John Terry és Steven Gerrard kapitánysága alatt futballozhatott, Carrick így felelt: "Én csak magamat adom majd, nem tudsz megváltozni, és nem is helyénvaló az, ha a posztot megkapva hirtelen megváltozol, és elkezdesz üvöltözni és kiabálni mindenkivel, parancsokat osztva nekik, hogy mit tegyenek."

"Én nem ilyen vagyok. Felemelem a hangom, amikor szükség lesz rá, de én igazán nyugodt és hûvös típus vagyok. Megpróbálok jó példával elöl járni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!