Tíz kulcsgondolat Rashfordtól a sajtótájékoztatón

Marcus Rashford válaszolt a média képviselõinek, miután a Manchester United megérkezett Houstonba, ahol a Manchester City ellen játszik majd a csapat.


A népszerû, saját nevelésû játékos eltökélten és kifinomultan válaszolt egyebek mellett a Zlatan Ibrahimovic-ról és Wayne Rooney-ról feltett kérdésekre, valamint az új csatártársról, Romelu Lukakuról és a szezonbeli céljairól is beszélt...

 

Leckék Ibrahimovic-tól

“Rengeteget lehetett tõle tanulni, nem csak a labdarúgásról, hanem a mentalitásából, az edzésmódszereibõl, és abból, ahogy felkészül a mérkõzésekre. Ezek a legfõbb dolgok, amiket ellestem. Különbözik a játékstílusunk, így játékelemeket nehéz volt átvennem tõle. A focin kívül kellett körülnéznem, így próbáltam meríteni a személyiségébõl, és mindabból, ami ilyen nagyszerûvé teszi.”

 

 

Tanács Rooney-tól

“Õszintén szólva hagyta, hadd tanuljak a magam bõrén. Ha valaha egy kicsit eltévedtem volna, akkor biztosan ott lett volna, de nem gondolom, hogy erre szükség volt. Mindig tanáccsal szolgált, ha szükségem volt valakire. Egy ilyen karaktert elveszíteni mindig nehéz, de ilyen a labdarúgás, és elõre kell tekintenünk.”

 


Felelõsség? Ide vele!

“Azt hiszem, a mutatóimnak javulniuk kell tavalyhoz képest, bár az elmúlt idényben nem csak erre koncentráltam. Idényrõl idényre változnak a céljaim és a csapatbéli feladataim, és remélem, hogy idén több felelõsség jut majd nekem. Ez a célom idén.”

 

 


Érettebb lettem

“Úgy gondolom, hogy az érettség a legfontosabb a pályán való fejlõdéshez. Azt hiszem ez volt az egyik legfõbb dolog nekem. Nyilvánvalóan sokkal érettebb lettem a pályán kívül, és ez a játékomon is meglátszik, ez a legnagyobb változás [az elmúlt 18 hónap során]. Nem valami konkrét dolog változik, csak természetesen fejlõdik a személyiséged, és ez hatással van arra, hogy mit csinálsz a pályán. Mikor a Unitednél nõsz fel, akkor mindig tisztában vagy azzal, mekkora jelentõsége van annak, amit a pályán csinálsz. Ezt már nagyon fiatal korodtól tudod, és ez akkor sem változik, amikor bekerülsz az elsõ csapatba. Csak folytattam ugyanazt, amit mindig is csináltam, etéren semmi sem változott.”


Fontos lazítani

“Az én koromban még mindig változok és növekszem, és hát tavaly nyilván rengeteg meccsünk volt, azt hiszem vagy 60. Szóval idõre van szükséged, hogy pihenhessenek az izmaid és a tested, és hogy felfrissülj. Most visszatértem és frissebbnek érzem magam, mint a szezon végefelé. Voltam nyaralni, jót tett kicsit távol lenni a megszokott környezettõl és pihentetni az agyamat és a testemet is.”


A kétcsatáros játék is egy lehetõség

“Én még csak körülbelül két éve játszok elöl és az akadémián jellemzõen egy csatárral játszottunk. Úgyhogy ez kicsit más nekem, de mindenképpen pozitív. Amint hozzászoksz és elkezded kiépíteni a kapcsolatokat, nagyon jó ebben az alakzatban játszani. Különbözõ meccsek különbözõ taktikát igényelnek, és a kétcsatáros játék egy extra kártya a menedzser kezében. Nem csak én és Romelu vagyunk, felállhatunk Anthonyval [Martial] és Romeluval és még másokkal is, több opciónk is van. Ezzel csak nõnek az esélyeink egy dicsõséges szezonra.”

 

Jól kijönnek Lukakuval

“Most érkezik a a karrierje csúcspontjához. Már az elmúlt három vagy négy évben is sok gólt szerzett, jól halad a karrierjével, és pont a megfelelõ idõben érkezett ide. Rengeteget tanulhatok tõle mikor együtt játszunk, és az egésznek a pályán kívüli jó kapcsolat a lényege, amit aztán fel lehet vinni a gyepre is. Még mindig ismerkedünk, de errõl szól a csapat – kapcsolatépítésrõl.”

 

 

Több gólt az idei szezonban

“Tavaly rengeteg olyan dolgot tapasztaltam, amit korábban soha és ettõl nagyon várom a következõ szezont és a jövõt. Voltak idõszakok, amikor nem sikerült betalálnom, de ezekbõl visszajönni és újra megtalálni a góllövõ cipõt az, amit ebbõl megtartok. Tavaly nem lett volna a világ vége, ha nem szerzek rengeteg gólt, de idén már nagyobb nyomást helyezek magamra – több gólt akarok.”

 

Nyomás? Milyen nyomás?

“Ha a Unitednél játszol, mindig nyomás van rajtad, ráadásul még te is teszel magadra. Ez csak nõni fog évrõl évre, és a legnagyobb különbség az egyre több felelõsség amit magamra vállalok. Azt hiszem, a szurkolóink mindig a legjobbat várják tõlem.”

 

Várjuk a derbit

“Eléggé más érzés új helyen játszani a derbit. Megszoktuk, hogy Manchesterben van, ugyanakkor jó elhozni máshova, és olyat mutatni a szurkolóknak, amit még nem láttak. Tudom, hogy barátságos meccsnek hívják, de mikor ez a két csapat találkozik, mindenki nyerni akar. A pályán nem lesz valami barátságos. Egy olyan összecsapás, amit minden játékos vár és a szurkolóink is várnak.”

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!