Mourinho: Zlatan kiesése miatt kellett sokat költenünk

Jose Mourinho állítása szerint Zlatan Ibrahimovic kiesése miatt a Manchester United kénytelen volt sokat költeni egy elsõ számú csatárra.


A Vörös Ördögök 75 millió fontért igazolták Romelu Lukakut az Everton csapatától, miután Mourinho korábban leszögezte, hogy a csapat nem vághat neki a szezonnak egy új csatár nélkül.

 

Ibrahimovic elsõ szezonja az Old Traffordon remekül sikerült, 28 gólt szerzett, azonban áprilisban térdsérülést szenvedett az Anderlecht ellen.

 

Mourinho a következõket nyilatkozta a jelenlegi helyzetrõl:

 

"Sok pénzért vettünk egy csatárt, hiszen egy csatárra sokat kell költeni, ha meg akarod szerezni."

 

"Azért kényszerültünk erre, mert Zlatan megsérült, és nem engedhettük meg magunknak, hogy egy erõs és fontos csatár nélkül játszunk a szezon elsõ hat hónapjában."

 

 

Mourinho kiemelte azt a tervét, miszerint fiatal tehetségeket szeretne beépíteni a csapatba. Az idei túrán hét játékosnak is esélyt adott a bizonyításra.

 

Az egykori Real edzõt sokszor megkérdõjelezték a fiatalok beépítésével kapcsolatban, azonban a Real Madrid elleni mérkõzés bebizonyította, hogy a portugál egykori munkája a Bernabéuban még ma is érzõdik.

 

"A csapatuk több, mint fele az irányításom alatt debütált és játszott."

 

"Én hoztam õket az elsõ csapathoz és velünk edzettek, amikor 15 és 16 évesek voltak. Nacho, Casemiro, Carvajal, Morata és Marcelo 20 évesek voltak."

 

 

"Tehát valószínûleg néhány év múlva a Manchester United is sok fiatal játékossal bõvül majd."

 

"Azt gondolom, hogy Scott McTominay és Demetri Mitchell a csapat jövõje, valamint Andreas Pereira is visszatért. Amikor a fiatal srácok jól játszanak és nagy potenciál van bennük, akkor semmi akadálya sincs, hogy esélyt kapjanak."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!