Romero kellemes emlékeket õriz a Sampdoriaról

Sergio Romero azt megelõzõen, hogy szerdán este Dublinban a Sampdoriaval csap össze a Manchester United barátságos mérkõzésen, visszaidézte milyen volt a genovai klub játékosának lenni.


Az argentin portás négy szezont töltött el a Serie A-ban vitézkedõ kikötõvárosi klubnál 2011 és 2015 között, amelybe egy AS Monaconál kölcsönben töltött idény is belefért a 2013/14-es pontvadászatban.

 

A Vörös Ördögök az Aviva Stadiumban zárják holnap este nyári felkészülési túrájukat, az ottani ellenfél Sampdoriaról pedig csak és kizárólag pozitív hangvétellel tudott nyilatkozni Romero, aki elárulta, hogy távozása óta is élénk kapcsolatban áll a klubbal és a várossal.

 

"Négy éven keresztül játszottam a Sampdoriaban, amely életem négy csodálatos éve volt" - kezdte a világbajnoki ezüstérmes kapus.

 

"A mai napig rengeteg barátom van Genovaban, a klubnál pedig a csapatorvos és a logisztikai menedzser is nagyon jó barátom azóta is."

 

"Emellett vannak csapattársaim, akikkel együtt játszottam, és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Összességében a feleségem és a lányaim is nagyon szerették azt a négy évet, amíg ott éltünk."

 

 

A Marco Giampaolo vezette, egyszeres olasz bajnok egyesület 2012 óta ismételten az olasz labdarúgás legmagasabb osztályában szerepel, korábban pedig az európai kupaporondon se voltak sikertelenek, 1990-ben ugyanis Kupagyõztesek Európa Kupáját nyertek, 1992-ben pedig BEK-döntõt játszottak a Barcelonaval, amelyet végül elbuktak.

 

Felidézve olaszországi emlékeit, Romero úgy érzi, a Sampdoria egy nagy klub, amely erõs tradíciókkal és múlttal rendelkezik és biztos azt illetõen, hogy egyszer az európai kupaszíntérre is visszatérhetnek majd.

 

"Ez egy gazdag történelemmel megáldott klub" - tette hozzá.

 

"Ez a klub címeket nyert Olaszországban és hatalmas szurkolói bázissal rendelkezik. Hazai stadionjuk, a Marassi egy nagyszerû létesítmény."

 

"Lenyûgözõ emlékeket õrzök az ott lejátszott mérkõzésekrõl, mert a szurkolók mindig megtöltötték a stadiont, torkuk szakadtából énekeltek az elsõ perctõl és biztattak minket a Sampdoria gyõzelméért. Szerintem ha ugyanazt az utat tudják folytatni, amelyen az elõzõ szezonban elindultak, akkor hamarosan az Európa-ligában láthatjuk majd a Sampdoriat."

 

Az elõzõ idényben a 10. helyen végzett csapat ellen zárja idei felkészülési túráját José Mourinho legénysége, mielõtt figyelmüket a szezonbeli elsõ tétmérkõzésükre, a Real Madrid elleni UEFA Szuperkupa döntõre irányítanák. Romero, aki nemrég írta alá új szerzõdését az Old Traffordon, már izgatottan várja a túrazáró összecsapást, amely szerinte egykori csapatának is jó erõfelmérõ lesz a United mindig szenvedélyes ír szurkolói elõtt.

 

"Szerintem jó mérkõzésre van kilátás, amely a Sampdorianak is jó erõfelmérõ lesz, mert legalább megnézhetik, mire képesek egy Manchester United szintû csapat ellen."

 

"Tudjuk, hogy rengeteg szurkolónk van Dublinban, és remélhetõleg egy nagyszerû mérkõzéssel örvendeztethetjük meg õket, mert az biztos, hogy teltház elõtt játszhatunk majd. Reméljük megmutathatjuk az írországi szurkolóinknak is, hogy harcban leszünk minden egyes sorozatban, amelyben a Manchester United el fog indulni idén." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!