Real Madrid 2-1 Manchester United

Sem a Manchester Unitednek, sem Jose Mourinhónak nincs szerencséje a Szuperkupával. Elõbbi 1991 óta nem nyerte meg, utóbbi pedig a Porto és a Chelsea után a Vörös Ördögökkel is vesztett.


Egy "fontos" kérdésre választ kaptunk a meccs elõtt egy órával, hiszen kiderült, hogy Gareth Bale is a kezdõcsapat tagja. Ez csak azért volt érdekes, hiszen Jose Mourinho a találkozót megelõzõ sajtótájékoztatóján azt mondta, amennyiben nem kezd a szélsõ, úgy esélye lehet leigazolni õt.

 

A mérkõzést jól kezdte a United, remek passzolgatással mozgatta ellenfelét, mégis a Real elõtt adódott az elsõ lehetõség. Marcelo megpattanó beadása hullott a kapu elé, Pogba lehúzta a fejét ahelyett, hogy tisztázott volna, így a játékszer Bale elé került, aki azonban 6 méterrõl nem talált kaput.

 

Az elsõ negyedóra kiegyenlített játékot hozott, ám a kapuk nem voltak veszélyben, ám utána a királyi gárda egyre nagyobb fölénybe került és egyre több idõt töltött ellenfele térfelén. A 16. percben egy sarokrúgás után Casemiro elõzte meg Darmiant, a középpályás fejese azonban a lécen csattant. Ebbõl kontrázott a manchesteri gárda, hárman futottak két védõre, Pogba vezette a labdát, de ahelyett, hogy Lingardot játszotta volna meg, inkább lõtt...bár ne tette volna.

 

A Real fölénye hamar góllá érett; Carvajal ívelt a védelem mögé, Casemiro becsúszva lõtt De Gea mellett a hosszú alsóba. Apró szépséghiba, hogy a brazil srác lesen állt, még ha nem is volt méteres les.

 

A bekapott gól nem tett jót Mourinho csapatának, a Real továbbra is magabiztosabbnak tûnt a pályán. A United védelme és középpályája között nem mindig volt meg az összhang, ezeket a madridiak szerencsére nem tudták kihasználni.

 

A 35. percben Herrera szerzett labdát az ellenfél térfelén, rohant is utána, mint ahogyan Lukaku is - és mivel a belga is rohant rá, így a partjelzõ jogosan intett lest...óriási butaság volt ez Romelutól.

 

Két perccel késõbb szintén egy nagyszerû labdaszerzés után alakulhatott ki manchesteri lehetõség, de Pogba megint gyenge lövést eresztett meg.

 

A szünet elõtt még 1-1 helyzetet jegyezhettünk fel, elõbb Modric sprintje után Benzema lövését hárította bravúrral De Gea, majd Pogba beadását Lukaku bólintotta kapura, ám Navas könnyedén védett.

 

A félidõben megérdemelten - még ha szabálytalan góllal is - vezetett a spanyol gárda, amire Jose Mourinho cserével reagált, Lingard helyett Rashforddal próbált rohamozni a második játékrészben.

 

A játékrész elsõ 15 percében úgy tûnt, Mourinho húzása nagyon nem sült el jól, hiszen a Real talán ekkor játszott a legnagyobb fölényben. Elõbb Kroos lövését kellett védenie De Geának, majd Marcelo kísérleténél mentett nagyot Smalling. Az 52. percben már az angol védõ sem tudott segíteni társainak, amikor Bale és Isco remek kényszerítõje után az egész meccset végigfetrengõ spanyol srác lõtt a manchesteri kapuba, megduplázva csapata elõnyét.

 

Gyorsan szépíthetett volna a EL-gyõztes, Herrera beadását Pogba fejelte meg 8 méterrõl, Navas kiütötte, épp Lukaku elé, aki talán meglepõdött ezen, hisz 7 méterrõl csúnyán kapu mellé bombázott.

 

A 60. percben Bale lõtt brutálisan nagy kapufát, majd Benzema próbálta bekotorni Carvajal átadását, ám De Gea végül összeszedte a labdát.

 

Szinte a semmibõl szépített Mourinho csapata; Matic végre átlövéshez jutott, a szerb kemény lökete kijött Navasról, ezúttal is Lukaku elé pattant róla, a belga pedig most higgadtabban fejezte be a támadást és lõtt a kapuba, 2-1.

 

 

Fellaini beállítása jót tett a Vörös Ördögöknek, akik sokkal többet támadtak, mint elõtte. A 80. percben csodaszép támadást vitt végig a csapat, Mkhitaryan kiváló átadással ugratta ki Rashfordot, aki hatalmas helyzetbe került, lövését azonban Navas szögletre tolta. A szögletet menteni tudta a Real, amely 4 emberrel vezetett kontrát, de Darmian nagyon nagyot mentett.

 

Mindent megpróbált a United az egyenlítés érdekében, szabadrúgásokkal próbált veszélyeztetni, de nem sikerült kapuba találni. Akárcsak Valencia beadása után, amit Fellaini fejelt kapura. Közben a másik háló elõtt Asensio került hihetetlen nagy helyzetbe, de De Gea reflexe kiváló még mindig, elképesztõen óriásit védett. 

 

A hét percnyi ráadás sajnos már nem hozott manchesteri találatot, így a United ezúttal is kikapott az európai szuperkupáért vívott találkozón. A találkozó nagy pozitívuma Nemanja Matic játéka, aki bár még nincs teljesen összhangban a társakkal, de így is remekül teljesített.

 

 

 

UEFA Szuperkupa
Real Madrid 2-1 Manchester United
Philip II Arena

 

Vezette: Gianluca Rocchi (ITA)

 

Real: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric, Isco(Lucas 74.); Bale(Asensio 74.), Benzema(Ronaldo 83.)
Nem használt cserék: Casilla, Nacho, Theo, Kovacic

 

United: De Gea; Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian; Matic, Herrera(Fellaini 56.), Pogba; Lingard(Rashford 46.), Lukaku, Mkhitaryan
Nem használt cserék: Romero, Blind, Carrick, Mata, Martial

 

Gólszerzõ: Casemiro 24', Isco 52' illetve Lukaku 62'

 

Sárga lap: Carvajal, Ramos illetve Lingard, Rashford

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!