Herrera szenvedélyesen reagál a Real elleni vereségre

Ander Herrera szerint a Manchester United figyelme már csak, és kizárólag a Premier League bajnoki címére hárul, amelyért folyó küldetésük vasárnap, a West Ham United elleni hazai mérkõzéssel indul.


A Vörös Ördögök 2-1-es vereséget szenvedtek kedden este Macedóniában a Real Madridtól, amikor a Bajnokok Ligája címvédõje részérõl Casemiro és Isco talált be, a tétmérkõzésen debütáló Romelu Lukaku pedig csak szépíteni tudott.

 

Herrera csalódott volt a szkopjei eredmény okán, a vereség azonban nem csorbította a középpályás önbizalmát, és azt jósolta, hogy a United ebben a szezonban mind a négy fronton harcban lesz.

 

„El kell hogy fogadjuk, a Real megérdemelten került ki gyõztesként” – kezdte Ander a MUTV-nek.

 

„De rengeteg pozitívumot meríthetünk ebbõl a mérkõzésbõl. A Premier League vasárnap rajtol, nincs idõnk csüggedni, esélyesként akarunk a bajnoki címre pályázni, ahogyan minden más sorozatban is a végsõ sikerre hajtunk ebben a szezonban. Az elõzõ idényben három trófeát nyertünk, ami nagyon jó, de a Premier League-ben nem volt esélyünk ott lenni a végelszámolásnál. Erre a szezonra ez a célunk, ehhez pedig nagyon jó kerettel rendelkezünk. Négy sorozatban is érdekeltek leszünk, éppen ezért mindegyikben harcolni akarunk a végsõkig.”

 

„Minden pozícióra két nagyon jó játékosunk van, így optimista vagyok erre a szezonra, a ma estét pedig gyorsan el kell felejtenünk. Tudom, hogy ez nem lesz könnyû, mert mégis egy európai trófeáról van szó, amely fontos lett volna a klub számára. De mindjárt indul a Premier League, utána a Bajnokok Ligája, majd a Ligakupa és az FA-kupa. Nem akarunk lemondani egyik sorozatról se. Mindegyikben harcolni fogunk, ehhez pedig fejlõdni fogunk.”

 

„Készen állunk, ahogyan a West Ham is felkészülten látogat majd hozzánk, hiszen õk is kõkeményen végig dolgozták a felkészülési szezont, ami azt jelenti, hogy nem lesznek nekik se erõnléti problémáik. Mi viszont az Old Traffordon, a saját szurkolóink elõtt játszunk majd, és mindennél jobban megakarjuk nyerni a szezon elsõ hazai meccsét. Tisztelnünk kell õket, mert nagyon jó csapatuk van, amelyet nagyon jó játékosokkal meg is tudtak erõsíteni. Ebben a szezonban szerintem nagyon jól sikerültek az átigazolásaik. Nehéz lesz õket legyõzni. De nekünk csak úgy van esélyünk harcban lenni a Premier League megnyeréséért, ha minél kevesebbszer hibázunk, ezért ezt, ha nehezen is, de véghez kell vinnünk.”

 

 

Herrera egyértelmûen úgy érezte, a Real Madrid egy nagyon nehéz ellenfél volt, és nem volt hajlandó elkedvetlenedni a bajnoki rajthoz vezetõ út célegyenesében.

 

„A világ jelenlegi legjobb csapata ellen játszottunk” – tette hozzá.

 

„El kell fogadnunk, hogy õk azok, akik a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírását megtudták nyerni, ettõl függetlenül az volt az érzésünk, hogy kis szerencsével akár döntetlenre is hozhattuk volna a mérkõzést. Apró részleteken múlott, hogy a mérkõzés az õ javukra dõlt el. Az elsõ góljuk les volt, ami nagyon csalódást keltõ, mert addig a pillanatig, egyáltalán nem voltunk alárendelt szerepben hozzájuk képest.”

 

„Az elsõ góltól kezdve jobbak tudtak lenni, ebben pedig javulnunk kell, mert a bekapott gólunk körülményei nem voltak a legjobbak. A jövõre nézve, ebben mindenképpen fejlõdnünk kell. A gólt követõen körülbelül 20 percig szenvedtünk, ténylegesen szenvedés volt. Átvették a mérkõzés totális irányítását.”

 

„Az elsõ félidõ utolsó 5-10 percében tudtunk csak visszajönni a mérkõzésbe, ahol már mi voltunk a jobb csapat. A szünetet követõen Isco is eredményes tudott lenni, ami után viszont megint mi voltunk a jobbak. Akár döntetlenre is hozhattuk volna a mérkõzést Marcus [Rashford] helyzetével, Paul [Pogba] fejesével, vagy [Romelu] Lukaku fölé lõtt lövésével.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!