Manchester United 4-0 West Ham United

A Vörös Ördögök elkalapálták a Kalapácsosokat!


A várakozásokkal ellentétben Jose Mourinho nem tette be a kezdõcsapatba a három új játékosát, hiszen Victor Lindelöf még csak a keretbe sem került be. Ellenben ott volt a pályán Romelu Lukaku és Nemanja Matic.

 

Nagy iramban, nyílt játékkal kezdtek a csapatok, de ez nem tartott sokáig, hiszen néhány perc után a West Ham inkább már csak a védekezésre volt kényszerítve. A manchesteriek nagy nyomás alá helyezték ellenfelüket, olykor nagyon szép focit bemutatva próbáltak eljutni Joe Hart kapujáig, ami azonban a hõsies védekezés miatt csak kevésszer sikerült.

 

Az elsõ, igazán nagy helyzetre 18 percig kellett várni, ekkor Henrikh Mkhitaryan zseniális átadással játszotta meg a védõk közé bemozduló Juan Matát, a spanyol játékos lövése kijött Hartról, Mata az alapvonalról középre passzolt, Lukaku nagyot harcolt két védõvel, végül a londoniak menteni tudtak.

 

Mourinho srácai nagyon masszívan beásták magukat a WHU térfelére, a vendégek ha labdát szereztek, vaktában vágták elõre, hogy tudjanak kicsit fújni. Ám ezek a labdák folyamatosan jöttek is vissza azonnal, akkora fölényben játszottak a hazaiak.

 

A 27. percben ismét Mata futott be a védõk között, Paul Pogba csodálatosan löbbölt a támadó elé, aki önzetlenül Lukakut próbálta megjátszani, de a védõk ismét menteni tudtak, még ha nehezen is.

 

Hat perccel késõbb már nem volt kegyelem; Matic saját térfélen szerzett labdát, Marcus Rashford - aki addig nagyon gyengén teljesített - iramodott elõre, kiválóan indította Lukakut, aki a védõk közt kirobbanva a rövidre lõtte a labdát, ami a kapufáról került a hálóba; 1-0 a Unitednek! Teljesen megérdemelt volt a hazai vezetés.

 

A gól után sem álltak le a Vörös Ördögök, továbbra is ugyanolyan fölényben játszottak, mint elõtte. Labdabirtoklás és passzok száma, pontossága terén is nagyon túlszárnyalták ellenfelüket. 

 

Hiába az elképesztõ fölény, a félidõ utolsó pillanatában majdnem kiegyenlített a Bilic-csapat; Hernandeztõl Ayew elé került a játékszer, amit 15 méterrõl ellõtt a ghánai, David De Gea azonban nagyot hárított.

 

A szünetre elõnnyel vonultak a hazaiak, akik közül elsõsorban Matic-ot és Pogbát lehetett kiemelni, a két középpályás kiválóan mozgott és mozgatta a csapatot. A szerb, akárcsak eddigi találkozóin, ezúttal is oktatott a pálya közepén.

 

Fordulás után a manchesteri fölény jóval több helyzetet hozott, mint az elsõ játékrészben. Elõbb Rashford elõtt adódott lövõhelyzet, amit a fiatal támadó nem értékesített, majd egy baloldali szabadrúgást - amit Micki végzett el - Lukaku csúsztatta a kapu bal alsó sarkába, megduplázva csapata elõnyét és góljainak számát.

 

 

A kétgólos vezetés után szinte futószalagon jöttek a helyzetek, az elsõ újabb gólt hozott, de sajnos Rashford lesen állt, így Mkhitaryan találata érvénytelenné vált. Lukaku közel járt a mesterhármashoz, de egy csodás támadás végén leadott lövését blokkolta a védelem.

 

Mkhitaryan remek egyéni megoldásokkal hozta magát helyzetbe, de lövését Hart vetõdve hárította. Bõ egyórányi játék után Rashford a bal szélrõl egy csellel befelé indult, majd a tizenhatos sarkáról csodásan tekert, de a labda a hosszú kapufáról kifelé pattant; hatalmas lehetõség volt. Percek múlva Valencia beadását Blind lõtte el kapásból, ám a játékszer centikkel elsuhant a léc felett.

 

Egy kissé kinyílt a West Ham, hisz a londoniak próbáltak gólt szerezni, de így is nagyon ritkán jutottak el a manchesteriek tizenhatosáig. Bezzeg a hazaiak, akik az utolsó percekben is sokkal veszélyesebben játszottak ellenfelüknél, minek meg is lett az eredménye, Pogba passza után Mkhitaryan ugratta ki a csereként beálló Anthony Martialt, aki higgadtan gurított a kapus alatt a hálóba. 

 

De még nem volt vége, hiszen a francia támadó gólpasszt adott csapattársának és honfitársának, Pogbának, aki 19 méterrõl nagyon okosan lõtt a bal alsóba, Hartnak esélye sem volt. 4-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A manchesteriek magabiztos gyõzelemmel kezdték a szezont, a két új igazolás - akik ma bemutatkozhattak az Old Trafford közönsége elõtt - kiválóan teljesített, akárcsak a csapat.

 

 

 

Premier League, 1. forduló
Manchester United 4-0 West Ham United
Old Trafford, 74928 nézõ

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Blind - Matic, Pogba - Mata(Fellaini 75.), Mkhitaryan(Lingard 88.), Rashford(Martial 79.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Smalling, Herrera

 

West Ham: Hart - Zabaleta, Ogbonna, Reid, Masuaku(Cresswell 81.) - Obiang, Noble(Rice 60.), Fernandes(Sakho 60.) - Ayew, Arnautovic, Chicharito
Nem használt cserék: Adrian, Byram, Fonte, Collins

 

Gólszerzõ: Lukaku 33', 53', Martial 87', Pogba 89'

 

Sárga lap: Bailly, Valencia illetve Zabaleta, Ogbonna

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!