Carrick türelmes

Michael Carrick inkább filozofikus, sem mint csalódott, amiért a Manchester United újdonsült csapatkapitányaként még nem léphetett pályára tétmérkõzésen ebben a szezonban.


A klubot több mint egy évtizede szolgáló 36 éves középpályás azt követõen kapta meg a csapatkapitányi tisztséget, hogy Wayne Rooney 13 év után elhagyta az Old Traffordot.

 

Mindazonáltal, Carrick elõrelépése nem garantálta számára, hogy többet szerepel majd a pályán is, ugyanis a Real Madrid elleni UEFA Szuperkupa döntõt a kispadról nézte végig, míg a West Ham United elleni szezonnyitó bajnokin még a meccsnapi keretbe se lett nevezve.

 

A múlt vasárnapi ellenfél egykori játékosa az Old Trafford igazgatói páholyából nézte végig a Vörös Ördögök 4-0-s gyõzelmével záruló találkozót.

 

"Nagyszerû csapatunk van" - kezdte.

 

"Hosszú szezon elébe nézünk, tele mérkõzésekkel. Remélhetõleg minden kupasorozatban sikerül messzire jutnunk."

 

"Rengeteg mérkõzés vár ránk, csakúgy, mint az elõzõ szezonban, emiatt pedig ugyanúgy nagy rotáció várható a játékosokat tekintve."

 

 

Carrick minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkõzésen szerepelt az elõzõ szezonban, annak ellenére, hogy a szezon elsõ részében elég kevésszer kapott csak játéklehetõséget.

 

A csapatkapitánysággal kapcsolatban így nyilatkozott:

"Ez nagy megtiszteltetés számomra, ez egy nagyon különleges pozíció, amelyet betölthetek."

 

"Valószínûleg ez annak is a velejárója, hogy én vagyok a keret leghosszabb ideje itt szereplõ játékosa, illetve egyben a legidõsebb is. A napi rutinomban nagyon nagy változást nem jelent ez egyébként."

 

"Természetesen sokkal nagyobb felelõsséggel jár, de szerintem ez egy természetes dolog. Meg kell tanulnod, hogy bizonyos helyzetekben mikor lépj fel vezetõként, de én megpróbálok önmagam maradni."

 

"Azonnali változás nem tud történni azzal, hogy más szerepkört is kap az ember. Csak magamat kell adnom, és úgy kell tisztelnem a társaimat, ahogyan azt meg is teszem."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!