De Gea: Az angol csapatok javára válna a téli szünet

David de Gea szerint az angol csapatok hátrányban lehetnek a Bajnokok Ligájában a többi országban érvényben lévõ téli szünet miatt, de arról meg van gyõzõdve, hogy a Manchester United olyan minõséget képvisel, amely eséllyel pályázhat a trófeára.


A spanyol válogatott elsõ számú portása remekül kezdte a szezont, amelyet Jesé lövésének varázslatos hárításával tett egyértelmûbbé hétvégén a Stoke City elleni 2-2-es döntetlen alkalmával. Az FC Basel elleni keddi, Old Traffordon rendezendõ Bajnokok Ligája csoportmérkõzést megelõzõen ezért nem meglepõ, hogy õt jelölték ki a játékosok közül nyilatkozni a sajtó munkatársainak.

 

Amikor arról kérdezték, hogy hazájának topcsapatai, különösen a címvédõ Real Madrid, és a sorozat többi résztvevõje között van-e egyértelmûen fennálló minõségbeli különbség, nyomatékosította, hogy szerinte nincs igazán ilyenrõl szó.

 

"Nem tudom" - válaszolta.

 

"Vannak nagyon erõs csapatok Angliában és Spanyolországban is, de az igaz, hogy Angliában nekünk nincsen téli szünetünk decemberben és januárban. Ezek kemény pillanatok az angol csapatok számára, mert ilyenkor rengeteg mérkõzést játszunk, és szerintem ez megnehezíti azt, hogy készen álljunk a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára."

 

"De szerintem a minõségi szint az többé-kevésbé azonos. Az igaz, hogy a spanyol csapatok most nagyon jó idõszakukat élik, de ez ugyanúgy igaz az angolokra is, különösen a Manchester Unitedre, amely a világ egyik legjobb csapata."

 

 

De Gea-nak azt a kérdést is neki szegezték, zavarja-e az a vita, hogy ki a világ legjobb kapusa, miután számtalan potenciális jelölt van erre a címre.

 

"Én mindig a legjobb akarok lenni" - tette hozzá.

 

"Keményen edzek minden nap, minden egyes edzésen, hogy fejlõdhessek, úgyhogy nagyon keményen dolgozok, hogy a világ legjobb kapusa legyek. Nem tudom jelenleg ki a legjobb, de ez, amit akarok - a legjobbnak lenni."

 

"Mindhárom kapus a Unitednél - Sergio [Romero], Joel [Pereira] és én - nagyon keményen dolgozik azért, hogy az a játékos legyen, aki a pályán lehet az adott mérkõzésen. Most nagyon erõsnek és magabiztosnak érzem magamat. Mindenki azért dolgozik, hogy a kezdõbe kerülhessen, és ennyi."

 

A soron következõ, Basel elleni mérkõzése a Vörös Ördögöknek, amelyen menedzsere megerõsítése értelmében De Gea fog a kapuban állni Romero helyett, különleges alkalomnak ígérkezik az Old Trafford villanyfényes környezetében.

 

"Szerintem erõs csapat a Basel."

 

"Ez egy újabb lépés ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája legmagasabb szintjén, a legjobb csapatok ellen játszhassunk. Természetesen nagyon motiváltak vagyunk azáltal, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk és hogy megpróbáljunk minden egyes mérkõzést megnyerni, ennek ellenére tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz."

 

A Manchester United - FC Basel Bajnokok Ligája csoportmérkõzést rendhagyó módon a FilmMánia csatorna közvetíti 20:45-tõl! 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!