Herrera az Ajaxhoz hasonlítja a Baselt

A Manchester United középpályása, Ander Herrera szerint az FC Basel hasonlít az elõzõ szezonbeli Európa-liga döntõs ellenfelükre, az Ajaxra, abban, ahogyan saját maguk képzik akadémiájukon játékosaikat a felnõtt csapat számára.


Kedden a svájci bajnok ellen térnek vissza a Bajnokok Ligája küzdelmeibe egy éves kihagyást követõen a Vörös Ördögök, a legrangosabb európai kupasorozat A csoportjának elemzésekor pedig a lehetõ legnagyobb tisztelettel beszélt róluk Ander Herrera az MUTV-nek adott interjújában.

 

José Mourinho legénysége májusban 2-0-s gyõzelmet aratva az Ajax elleni Európa-liga döntõben biztosította szereplését a Bajnokok Ligája idei kiírásában, azonban a hollandok az egész fináléban nagyon jó csapat képét mutatták.

 

"A Manchester Unitednek minden szezonban a Bajnokok Ligájában kellene játszania" - kezdte Herrera.

 

"Egy szezont követõen most visszatérhettünk, de tudnunk kell azt is, hogy honnan jutottunk el idáig. Megnyertük az Európa-ligát, de nem vehettünk részt a Bajnokok Ligájában, úgyhogy tisztelnünk kell minden ellenfelünket."

 

"Elõször a Basellel nézünk majd farkasszemet, amely egy nagyon tehetséges csapat, tele fiatalokkal. Szerintem joggal hasonlíthatjuk õket az Ajaxhoz, miután a fantasztikus akadémiájukról õk is számos játékost építenek be felnõtt csapatukba. Az elõzõ szezonban megnyerték a bajnokságot és a kupát is hazájukban, emellett pedig minden szezonban ott vannak a Bajnokok Ligájában is, ahol remek csapatokkal játszanak és veszik fel a versenyt."

 

"Jól akarjuk kezdeni a Bajnokok Ligája csoportkörét, és nagyon fontos, hogy gyõzelemmel tudjunk indulni, de emellett tisztelnünk is kell õket. Nagyon jó játékosokkal érkeznek hozzánk - egy fiatal, tehetséges csapat, akiken semmilyen nyomás nem lesz az Old Traffordon. Nem lesz könnyû dolgunk."

 

 

A bázeliek mellett az elsõ idegenbeli ellenfél, a CSZKA Moszkva és a portugál bajnok Benfica lesznek majd azok, akik megpróbálják majd megakadályozni a manchesteriek továbbjutását a kieséses szakaszba.

 

"Két szezonnal ezelõtt már játszottunk Moszkvában, és akkor nem tudtuk legyõzni õket" - tette hozzá a baszk középpályás.

 

"Döntetlent értünk el idegenben, úgyhogy Oroszországban mindig nagyon nehéz jól játszani és megfelelõ eredményt elérni. A Benfica az utóbbi évek legjobb csapata Portugáliában, úgyhogy tudjuk, hogy ellenük se számíthatunk könnyû mérkõzésekre, mint ahogy senki más ellen se. Az viszont nagyszerû, hogy a csoportkörben nagy svájci, portugál és orosz csapatokkal mérkõzhetünk meg."

 

"Talán elmondható, hogy hazájuk legnagyobb klubjairól van szó, úgyhogy ez egy jó csoport, amely mérkõzéseit már nagyon várjuk. Tegyünk meg mindent azért, hogy továbbjussunk belõle." 

 

A Manchester United - FC Basel Bajnokok Ligája csoportmérkõzést rendhagyó módon a FilmMánia csatorna közvetíti 20:45-tõl! 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!