Miért nincs a Manchester Unitednek felnõtt nõi csapata?

'Nem lehet kifogása' a Manchester Unitednek arra, miért nincs felnõtt nõi labdarúgó csapata, állítja a klub korábbi igazgatósági tagja.


A klub a fiatal korosztályokban rendelkezik csapatokkal, felnõtt nõi csapatát 2005-ben azonban megszüntette. 

 

A Vörös Ördögök korábbi kereskedelmi igazgatója, Andy Anson, aki 2007-ig tartozott a klub igazgatóságába, úgy véli, nem tartható fenn tovább az az állapot, hogy a klubnak nincsen felnõtt nõi csapata.

 

"Ez olyasmi dolog, ami nagyon rossz fényt vet már rájuk. A Manchester United ezt alaposan át kell hogy gondolja" - kezdte Anson egy salfordi konferencián.

 

"Erre nem lehetnek kifogások és indokok. Ezt minél elõbb pótolniuk kell."

 

"Szomorúan kell elismernem, hogy a felnõtt nõi csapat megszüntetésével kapcsolatos döntés akkor született meg, amikor én is az igazgatóság tagja voltam."

 

 

Az elmúlt években a Manchester United vezetõségét többször kérdõre vonták a felnõtt nõi csapat hiánya miatt, amellyel kapcsolatban mindig azt a választ adták, hogy "vizsgálják a csapat újraindításának lehetõségét".

 

A Nõi Szuperligát 2011-ben hívták életre Angliában, amelyben a Manchester City az egyik legmegkerülhetetlenebb elemmé avanzsált. 

 

A City 2016-ban elhódította a bajnoki, 2017-ben pedig az FA-kupa trófeát is, emellett az elõzõ szezonban a Bajnokok Ligája elõdöntõjébe is bejutottak. 

 

"Megértem, hogy mindezt tetõ alá hozni nehéz dolog logisztikailag és kereskedelmileg - kihívásokkal teli döntés lenne" - tette hozzá Anson.

 

"Ugyanakkor a nõi futball fejlõdése olyan stádiumába jutott, ahol nem lehet megfelelõnek tartani azt, hogy abban a Manchester United ne vegyen részt."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!