Kérdezz-felelek: Carrick és Herrera

Az új szezon elõtt a Manchester United középpályásai, Michael Carrick és Ander Herrera leültek az MUTV-vel és az Inside Uniteddel, hogy arról beszéljenek, milyen az élet a klubnál.


Carrick - aki Rooney távozásával csapatkapitánnyá vált - 12. szezonját kezdi a klubnál, míg Herrera népszerû tagja lett a csapatnak 2014-es érkezése óta.

 

A páros eltökélt, hogy még több sikerhez segítse csapatát a 2017/18-as szezon alatt. A velük készült interjú apró részletét tette közzé a klub hivatalos honlapja.

 

 

Mely poszton játszottatok fiatalként?

 

Carrick: "Amikor fiatalabb voltam, csatárként játszottam, majd amikor a West Hamnél voltam, 16 éves korom körül, akkor 10-es poszton. Lehet, hogy nem szereztem elég gólt, így amikor 17 voltam, visszakerültem a középpályára."

 

Herrera: "Ugyanez a helyzet, én is 10-esként játszottam, még a spanyol élvonalban is, de amikor ide kerültem, a menedzserek kicsit megváltoztatták a helyemet. De örülök ennek; Michael kiváló példa, én pedig nagyon jól érzem magam. Ugyanaz a helyzet, mint Michaelnál, azt hiszem, talán nem lõttünk elég gólt ahhoz, hogy megtartsuk helyünket elöl."

 

 

Gondoltatok valaha arra, hogy a United középpályáján szerepeltek?

 

Herrera: "Gyerekként sok United meccset láttam, más nagycsapatokét is és ott akartam lenni. Most megvan az esélyem arra, hogy ott legyek és Anglia legnagyobb, a világ egyik legnagyobb klubjánál szerepeljek. Csak próbálom kiélvezni a pillanatot; minden egyes nap, mikor felébredek, próbálok köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek abban, hogy itt lehessek. Nem akarom befejezni - Michael és én is imádjuk azt, amit csinálunk."

 

 

Carrick: "Nem veszünk biztosra semmit. Elég szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen klubnál szerepelj - gyerekként olyan dolog volt ez, amirõl álmodni sem mertél igazán. A másik oldal viszont az, hogy ez az egész életed, szó szerint errõl szól az egész életed. Azt hiszem, az emberek alábecsülik, mennyire átveszi az uralmat a foci az egész életünk felett, profiként szó szerint mindent feláldozunk a labdarúgásért. Amikor kifutsz a pályára, az emberek egy darabot akarnak belõled, mert ebben a nagyszerû klubban játszol, szóval két oldala van ennek. De mindig ezt akartam és akarom is. Ahogy Ander is mondta, 36 éves vagyok, de nem akarom, hogy befejezõdjön, mert ez különleges."

 

 

Végezetül, mit mondanátok el csapattársaitokról?

 

Carrick: "Andernek rengeteg energiája van, fantasztikus. Szerencsések vagyunk, hogy kiváló játékosaink vannak és azt gondolom, a legszebb az, hogy jelenleg mindenki valami mást tud hozzáadni a csapathoz. Sok olyan dolog van, amit Ander tud, de én nem, hisz sokkal fiatalabb és energikusabb, úgyhogy én próbálom kicsit többet használni az agyam és a tapasztalatomat. Paul [Pogba] és [Marouane] Felli is mást tud adni, vagy nézd meg Jesset [Lingard], Mickit vagy Juant [Mata], mindenki valami mást tud hozzátenni a játékhoz. Ez rendkívül fontos - nem akarsz olyan játékosokat, akik ugyanúgy csinálnak sok dolgot. De azt hiszem, mindannyian ugyanúgy értjük a játékot, ugyanolyan módon gondolunk arra, miként kell játszani a focit, és ez is nagyon fontos. Elképesztõen nagy segítséget jelent."

 

Herrera: "Egyetértek Michaellel, elmondhatjuk, hogy minden posztra van két játékosunk. Ott van Marcus Rashford, egy futó játékos, aki mindig keresi a területeket, vagy épp Lukaku, aki a nehéz pillanatokban is képes megtartani a labdákat. Meccs alatt mindenkinek képes megtartani a labdát, aztán ott van Juan, aki mûvészien játszik.  Vagy ott van Anthony Martial, aki elképesztõ egy-egy ellen, van egy Chris Smallingunk, aki kiválóan védekezik és Daley, aki hátulról zseniális labdákat képes osztani. Tudom, hogy nem könnyû megtenni azt, amit tavaly tettünk, mert három trófeát is nyertünk, de megpróbáljuk a legjobbat nyújtani. Úgy vélem, jó pillanatban vagyunk, a klub is jó pillanatban van, jól megértjük egymást a menedzserrel, úgyhogy nagyon optimista vagyok a szezont tekintve."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!