Darmian otthon tartaná a Ligakupát

Matteo Darmian szerint a Manchester United minden esetben, minden egyes megszerezhetõ kupáért harcolni fog és kijelentette, eltökéltség jellemzi a csapatot, hogy megvédjék címüket a Ligakupában ebben a szezonban.


A szélsõ védõ hathatós segítségével 2010 után ismételten sikerült a magasba emelniük a második számú angol kupasorozat trófeáját a Vörös Ördögöknek idén februárban - amely José Mourinho elsõ manchesteri kispadon töltött szezonjában megnyert 3 trófeájának második eleme volt. 

 

A United Review-nak nyilatkozva az olasz bekk úgy érzi, megvan a szükséges ambíció a csapatban ahhoz, hogy a szezon elsõ hazai színtéren megszerezhetõ kupáját újra az Old Traffordra hozzák.

 

"Szerintem mindig nagyon nehéz dolog a címvédés, de mi meg fogjuk próbálni" - kezdte Darmian.

 

"Minden egyes trófeát meg akarunk nyerni. Amikor a pályán vagyunk, minden mérkõzésen a gyõzelemre törekedünk, ez az alap mentalitásunk."

 

Darmian, aki eddig a szezonban két mérkõzésen léphetett pályára kezdõként, a United címvédésének megkezdésekor is ott lehet a pályán szerdán, amikor az Old Traffordon fogadják a Burton Albion gárdáját.

 

Amikor arról kérdezték, fontos-e, hogy egy kupasorozatban hazai pályára sorsolják a csapatot, így felelt:

"Igen, természetesen, mindig jó és fontos otthon játszani. De minden mérkõzés különbözik és minden mérkõzés nehéz, úgyhogy készen kell állnunk és megfelelõen fel kell készülnünk a mérkõzésre, amelyet meg kell nyernünk."

 

 

A Nigel Clough Burton Albionja elleni mérkõzés éppen egy olyan sûrû idõszak közepére esik, amelyben 22 nap alatt 7 tétmérkõzést játszanak 3 különbözõ sorozatban a manchesteriek.

 

A magabiztos szezonkezdés után azonban a csapat önbizalma az egekben van - amelyhez hathatósan hozzájárultak legutóbbi két mérkõzésükön aratott meggyõzõ gyõzelmeik is a Basel és az Everton ellen - ennek kapcsán Darmian pedig a játékoskeret minden egyes tagjának fontosságát emelte ki, akik közül mindenki készen áll, hogy kivegye a részét a hektikus menetrend mérkõzéseibõl.

 

"Nagyon jó keretünk van, 25 nagyon jó játékossal, úgyhogy minden játékos fontos, különösen ha hét mérkõzést játszunk 22 nap alatt" - tette hozzá.

 

"Úgyhogy mindenkinek bevetésre készen kell állnia, és ez így is lesz. Amikor a menedzser lehetõséget biztosít számunkra, akkor élnünk kell vele."

 

"Minden egyes alkalommal, amikor a pályán vagyok, a legjobb teljesítményemet próbálom nyújtani, hogy gyõzelemhez segíthessem a csapatot. Ilyen az én mentalitásom: kemény munka a hét folyamán, így pedig készen állok, ha a menedzser lehetõséget ad számomra a játékra."

 

"Nagyon jól kezdtük a szezont, és nagyon jól is játszottunk, úgyhogy remélem ezt folytatni tudjuk. Ehhez keményen kell dolgoznunk, ilyen egyszerû. Nem könnyû minden mérkõzést megnyerni, de készen állunk a kihívásra."

 

A Vörös Ördögök tavaly is egy alacsonyabb osztályú ellenfél, a Northampton Town elleni mérkõzéssel, és 3-1-es gyõzelemmel kezdték meg menetelésüket történetük ötödik Ligakupa sikere felé - amelyet Darmian nagyon fontosnak érzett a csapat számára, mert ugródeszkaként szolgált számukra az Európa-liga trófea elhódítása felé is.

 

"Természetesen mindig nagyon fontos, hogy egy csapat trófeát nyerjen, mert az nagyon jó érzés és önbizalmat ad a kemény munka folytatásához és a céljaink eléréséhez."

 

"Szerintem számunkra is magabiztosságot kölcsönzött, emellett jó érzés volt a trófeát is magasba emelni."

 

A 7 év után újra elhódított Ligakupa trófea megszerzéséhez a koronát egy végig izgalmas, thrillerbe illõ végjátékú Southampton elleni 3-2-re megnyert mérkõzésen tette fel a csapat, ahol Zlatan Ibrahimovic úgy szerezte meg a gyõzelmet érõ találatot, hogy az ellenfél 2-0-s hátrányból tudott visszakapaszkodni a mérkõzésbe.

 

Darmian felidézte a Wembleyben szerzett emlékeit is, amely kapcsán megjegyezte, reményei szerint a 2017/18-as szezonban tovább gyarapíthatja majd õket.

 

"Csodálatos, és egyben õrült mérkõzés volt. De a végén mi nyertünk, és ez nagyon jó érzés volt egy ilyen nagyszerû meccs után. Ha nyerni tudunk, azzal nem csak magunknak, de a szurkolóknak, az egész klubnak, mindenkinek örömet tudunk okozni, úgyhogy szeretnénk elérni a céljainkat, és újabb trófeákkal gazdagítani a klub gyûjteményét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!