Manchester United 4-1 Burton

A Manchester United címvédõhöz méltóan, magabiztos játékkal és egy könnyed gyõzelemmel kezdte meg a Ligakupa küzdelmeit.


A Manchester United ebben a szezonban hazai pályán hibátlan mutatókkal rendelkezik, még gólt sem kapott, így ennek, illetve a két csapat közötti osztálykülönbségnek köszönhetõen magabiztosan várhatták a mai találkozót.

 

A mérkõzés elején a vendégek próbálták meglepni a Unitedet, az elsõ helyzet náluk alakult ki, de nem volt veszély.

 

Azonban a United jelezve, hogy nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni már az 5. perc elején megszerezte a vezetést: Carrick játszotta középre a labdát, a 16-oson belül Lingard finoman lekészített Rashfordnak, aki a kapu közepébe lõtte a labdát, 1-0!

 

Nem állt le a hazai lendület, egy perccel késõbb Lingard került helyzetbe, lövését blokkolták, a kontrából pedig a vendégek játékosa, Naylor próbálkozott, lövése fölé szállt.

 

A 7. percben Martial próbálkozott nagyjából 18 méterrõl, lapos lövése a kapusnak rutinmunka volt.

 

A Burton látványosan Darmian oldalán próbálkozott a védelem mögé jutni, fõleg a balhátvéd Dyer révén, a 14. percben egy szöglettel felérõ szabadrúgást is kiharcoltak. A beadás a hosszú sarok felé érkezett, Romero nem tudta lehúzni – mint a lassításból kiderült, megtámasztották, azonban nem lett gólhelyzet a vendégek pontrúgásából.

 

Az elsõ negyed órában a pálya középsõ harmadában volt a legtöbbet a labda, a gólt leszámítva ordító helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

 

A 17. percben a United a vendégek térfelén járatta a labdát, majd Rashford húzott egy váratlant, 20 méterrõl kapura fordult és a rövid sarokba zúdította a labdát, 2-0!

 

 

A 23. percben Blind szerzett labdát az ellenfél 16-osánál, Martialhoz passzolt, aki egybõl tette a középen álló Matának, a spanyol viszont a középre tartó lövésével lényegében felemelte a vendégek kapusának a labdát.

 

Három perccel késõbb egy hirtelen ritmusváltás végén Mata ugratta ki zseniálisan Martialt, aki azonban nem tudta elpöccinteni a kivetõdõ kapus mellett a labdát. Az ebbõl érkezõ kapuskirúgást Lindelöf gyakorlatilag lefejelte a támadójának, a középre gurítást követõ ziccert viszont Romero – némi szerencsével – hárította.

 

A 28. percben kisebb tûzijáték alakult ki a sárga-feketék kapuja elõtt: Martial tört be balról a tizenhatoson belülre, átemelését kiütötte a kapus, a visszaszerzett labdát a túloldalról megindulva Mata egy finom csel és kötény után a rövid kapufára lõtte, a kipattanóból érkezõ beadást Martial próbálta ollózni, viszont a védõje szögletre blokkolt.

 

Mata elég aktív az elsõ fél óra elteltével: Herrera félpályánál labdát szerzett, honfitársához passzolt, akinek újfent középre tartó lövését védte a kapus.

 

A 36. perc végén egy gyönyörû kontrát vezetett a United, ami elõször úgy tûnt, hogy elhalt, miután Martial egy cselnél elcsúszott, azonban a visszaszerzett labdát Lingardhoz passzolta, aki 17 méterre, szemben a kapuval a jobb alsó sarkot célozta, lövése a becsúszó védõn megpattant így a labda végül a bal alsóban kötött ki, 3-0!

 

Egy perccel késõbb egy távoli kísérlettel próbálkoztak a vendégek, de nagyon elkerülte a lövés a kaput.

 

A 39. percben egy balról a hosszúra ívelt labdának Blind nagyon alászaladt, azonban ez a lövés is fölé szállt.

 

A szünetben egy meglepõ, valószínûleg szerkezeti változtatással is járó cserét lépett meg Mourinho, Mata helyére Shaw érkezett. Ezzel párhuzamosan a Burtonnél kettõs csere történt, Warnock és Murphy érkezett Turner és Allen helyére.

 

A félidõ elsõ helyzete a vendégeknél alakult, egy távolról beívelt szabadrúgást sikerült kapura bólintani, azonban a labda ismét fölé szállt.

 

A második félidõ elején kicsit leült a játék, a Burton bátrabban támadott a becsületgólért, de nem tudtak fogást találni a védelmen, míg a United három gólos elõny birtokában mintha már csak az idõt szerette volna felgyorsítani.

 

Az 58. percben Martial gondolt egyet, nagyszerû cselekkel betört a 16-oson belülre, hosszú sarokba célzott lövését azonban védte Ripley.

 

A 61. percben egy újabb ritmusváltás után Martial-Rashford-Martial összjáték végén a francia 4-0-ra módosította az eredményt!

 

Fiataljaink az egész mérkõzésen élvezték a játékot, Rashford, Martial és Lingard is gyakran rátekeredett a labdára, azonban többnyire a szépségnek, mintsem a hatékonyságnak szóltak ezek a megmozdulások.

 

A 64. percben frissített a csapaton Mourinho, McTominay váltotta a duplázó Rashfordot.

 

Eléggé leült a mérkõzés az utóbbi idõben, Martial néhány tizenhatosra betörését és néhány kósza vendég beadást leszámítva nem történt lényeges momentum.

 

A 78. percben mindkét oldalon csere történt. Elõbb a vendégeknél váltotta Akins a sárgalapos Akpant, majd a Unitednél Romero helyére Pereira érkezett.

 

A 80. percben Martialt ugratták ki a társak, lövése viszont elment a kapu elõtt keresztbe.

 

A 86. percben Dyer cselezte magát lövõhelyzetbe a fellazult védelemmel szemben, azonban célt tévesztett.

 

Két perccel késõbb Lingard szeretett volna egyéni akció végén betörni a tizenhatoson belülre, a védõk körbezárták és szabálytalanul állították meg. A 19 méterrõl megítélt szabadrúgást Martial lõtte a bal felsõ irányába, nem sokat tévedett, az oldalhálót súrolva hagyta el a labda a játékteret.

 

A rendes játékidõ 1 perces ráadásában összejött a vendégeknek a becsületgól. Egy beadást követõen a fejes még a kapufán csattant, Pereira nem tudta megfogni a lehulló labdát, a gólvonalról Darmian próbált tisztázni, de csak a tõle 2 méterre lévõ Dyer elé sikerült, a vendégek messze legaktívabb játékosa nem hibázott, így beállította a végeredményt.

 

Összességében beigazolódott a papírforma, az ellenfelet egyáltalán nem lenézve, egy erõs kezdõcsapatot küldött ki Mourinho és a mérkõzés szinte egészét kontrollálva, könnyedén jutott tovább csapatunk a következõ fordulóba.

 

 

Ligakupa, 3. forduló
Manchester United 4-1 Burton Albion
Old Trafford
 

Vezette: Graham Scott
 

United: Romero (Pereira 78.) – Darmian, Lindelöf, Smalling, Blind – Carrick, Herrera – Lingard, Mata (Shaw 46.), Martial – Rashford (McTominay 63.)
Nem használt cserék: Fellaini, Jones, Lukaku, Young
 
Burton: Ripley – Lund, Flanagan, Naylor, Turner (Warnock 46.), Dyer – Allen (Murphy 46.), Akpan (Akins 78.), Palmer – Mason, Varney
Nem használt cserék: Campbell, McFadzean, Scannel, Sordell
 
 
Gólszerzõ: Rashford 5’, 17’, Lingard 36’, Martial 61’ ill. Dyer 90+1’
 

Sárga lap: Akpan, Warnock

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!