Korai hírek a rangadó előtt

A Manchester United várhatóan három középpályását is nélkülözni kényszerül a szombati, Liverpool elleni rangadón.


Paul Pogba még szeptember 12-én, a Basel elleni, 3-0-ra megnyert Bajnokok Ligája összecsapás első félidejében szenvedett sérülést, melyről Jose Mourinho később azt mondta, sok idő kell, mire felépül belőle a játékos.

 

A csapatkapitány, Michael Carrick sérülés miatt hagyta ki a legutóbbi két meccset, míg Marouane Fellaini szintén kihagyhatja az Anfielden megrendezendő összecsapást, miután megsérült a belgák mérkőzésén. Roberto Martinez szövetségi kapitány a bosnyákok elleni találkozó után arról beszélt, hogy a hórihorgas középpályás térdszalagja sérült.

 

Mourinho megerősítette, nem valószínű, hogy Fella pályára lép szombaton, így Ander Herrera az egyik esélyes, aki Nemanja Matic mellett kaphat helyet a kezdőben, bár a menedzser úgy érzi, a keret elég erős ahhoz, hogy megbirkózzanak a sérüléshullámmal és azt is kiemelte, teljesen bízik minden játékosában.

 

"Abból, amit olvasok, nem gondolom, hogy játszhat [Fellaini]" - mondta Jose. "De majd játszik más, nem progléma ez. Nem csak Ander jöhet szóba. Minden játékosunkban bízunk. Az előző szezonban is elvesztettünk játékosokat, mint ahogyan most is. Az, ahogyan gondolkozunk és érzünk, ez tényleg nem gond."

 

"Egy játékos nem játszik, az azért van, mert más lép pályára. Ez egy lehetőség másnak és mi bízunk benne. Soha nem bújtunk egyik vagy másik játékos vagy sérülés mögé. Bízunk azokban, akik játszani fognak."

 

 

Fellaini honfitársa, Romelu Lukaku kihagyta a Bosznia elleni selejtezőt, ám a keddi, Ciprus elleni tétmérkőzésre már felépült bokasérüléséből és csereként beállva gólt is szerzett. Eközben továbbra is kérdéses, Phil Jones játszhat-e szombaton, miután az angolok selejtezőit ki kellett hagynia sérülése miatt.

 

Összesen 14 játékos képviselte hazáját napokban, közülük Sergio Romero játszott legkésőbb, ő ma hajnalban lépett pályára Argentína színeiben, és nyert társaival 3-1-re Ecuador ellenében, így kijutott az oroszországi világbajnokságra nemzeti csapatával.

 

Honfitársa, Marcos Rojo valamint Zlatan Ibrahimovic továbbra is sérült, ők térdsérülésükből lábadoznak.

 

Korábbi, friss híreket majd péntek délután tud szolgálni a menedzser, aki akkor tartja szokásos sajtótájékoztatóját.

 

Közben a Liverpool biztosan nem számíthat legeredményesebb játékosára, Sadio Manéra, aki legalább hat hetet kénytelen kihagyni combsérülése miatt. Jürgen Klopp nem számíthat Nathaniel Clyne-ra és Dejan Lovrenre sem, míg Adam Lallana állítólag Katarba repült, ahol egy specialistával kezelteti sérülését, amit még a felkészülési időszakban szedett össze.

 

A két brazil, Phillipe Coutinho és Roberto Firmino szintén ma hajnalban játszott meccset, amit Brazília 3-0-ra megnyert Chile ellen. A két játékosra hosszú visszaút vár a Mersey-partjáig.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United ÉLŐ

Premier League 8. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!