Benfica 0-1 Manchester United

A Manchester United óriási lépést tett a továbbjutás felé azzal, hogy ma este is nyerni tudott és így már kilenc pontot szerzett a BL-ben 3 forduló után.


Jose Mourinho mindkét olyan játékosát a kezdőcsapatba tette, aki korábban játszott a Benfica együttesében. Hogy ez inkább a limitált opciók miatt történt, vagy talán amiatt, mert talán Matic és Lindelöf jobban ismeri az ellenfelet, mint a többiek, nem tudni, de ha a játék képére nézünk, inkább az előbbire szavaznánk.

 

Ugyanis minden elmondható az első félidő nagy részéről, csak az nem, hogy a manchesteriek brillíroztak volna. Bár a hazai gárda sem mutatott sokat a labdarúgás szépségéből. Leginkább igen kapkodós játékot láthattunk sok hibával fűszerezve. A kapukra szinte semmi veszélyt nem jelentettek a csapatok az első 30 percben, a United még csak be sem jutott a Benfica büntetőterületére.

 

Aztán a 35. perc környékén a vendégek kezdtek éledezni és egyre inkább átvették az irányítást, ami végre lehetőségeket is hozott, ám sem Rashford, sem Matic nem talált be az ellenfél kapujába.

 

A szünet után már magabiztosabb Unitedet láthattunk, a játékosok közül leginkább Rashford aktivizálta magát, bár hozzátartozott ehhez az is, hogy a pontrúgásokat ő végezte el. Egy sarokrúgása majdnem gólt is jelentett, ám Svilar a gólvonal előtt a léc fölé tudta tolni a játékszert.

 

Talán ez egy jelzés volt a fiatal támadó számára, aki a 65. percben a bal oldalvonal mellől kapura tekert egy szabadrúgást. Svilart talán meglepte ez a lövés és bár meg tudta fogni a labdát, belépett vele a gólvonalon belülre, így a United vezetéshez jutott.

 

 

A bekapott gól után a hazaiak mestere behozta legeredményesebb játékosát, de vele se sokra ment a luzitán gárda. De Geának alig volt dolga, ami akadt, azoknál sem kellett komolyat védenie. Leginkább csak szögletek jelentették a hazaiak apró esélyeit az egyenlítésre, de a manchesteri védelem a helyén állt.


Mourinho a végén még pályára küldte Scott McTominay-t is, ami rendkívül jó húzás volt számára, nem csak azért, mert így a fiatal középpályás újabb remek élménnyel gazdagodott, hanem mert róla állította ki a német játékvezető Luisaót, aki a Scott elleni belépője után megkapta második sárgáját is.


A megítélt szabadrúgást Lukaku a sorfalba bombázta, így az eredmény már nem változott, a United újabb győzelmet aratott és robog a továbbjutás felé.

 

 


Bajnokok Ligája, A-csoport
Benfica 0-1 Manchester United
Estadio da Luz
 

Vezette: Felix Zwayer (GER)

 

Benfica: Svilar, Douglas, Ruben Dias, Luisao, Grimaldo, Fejsa, Filipe Augusto, Pizzi(Zivkovic 59.), Salvio(Cervi 83.), Goncalves(Jonas 69.)
Nem használt cserék: Lopez, Samaris, Cesar, Seferovic

 

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Blind - Herrera, Matic - Mata(Lingard 83.), Mkhitaryan(McTominay 92.), Rashford(Martial 76.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Jones, Young

 

Gólszerző: Rashford 65'

 

Sárga lap: Luisao, Goncalves illetve Valencia, Lingard
 

Kiállítva: Luisao

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!