Swansea City 0-2 Manchester United

Jesse Lingard duplájával a Manchester United továbbjutott a Ligakupában.


Rengeteg változtatást eszközölt mindkét menedzser, míg Jose Mourinho 7, addig kollégája 8 helyen is változtatott előző kezdőcsapatához képest.

 

Nagyon jó volt látni, hogy a portugál szakember kezdőbe tette Tuanzebét és McTominay-t is, így többen pihenni tudtak a hétvégi rangadóra.

 

A sok változtatás rátette bélyegét a mérkőzés ritmusára, iramára, hisz nem nagyon rángatta egyik gárda sem az istrángot, az első negyedórában csupán egy lövést írhattunk fel, amit Lingard vágott kapura, de Nordfeldt a léc fölé tolta a labdát.

 

Lindelöf ezen a meccsen is összehozott egy hibát, de ezúttal Smalling kisegítette őt és ha nehezen is, de szerelni tudta Ayew-t, Romero pedig rávetődött a labdára.

 

A 16. percben Lingard ugratta ki Martialt, a francia azonban nem tudta tökéletesen átvenni a labdát és a védő elsodorta azt a lábáról, mielőtt lőhetett volna.

 

Öt perccel később már a védők sem tudtak mit tenni, egy középpályás labdaszerzést követően Herrera passzolt Rashfordhoz, aki egy laza bokamozdulattal Lingard elé tálalt, az angol szélső pedig nagyon higgadtan lőtt a bal alsóba, 1-0 a Unitednek.

 

 

Félórányi játék után majdnem egyenlített a hazai alakulat. Ki tette balról középre a játékszert, Blind pedig McBurnie-re bólintotta azt, szerencséjére az ellenfél combjáról a kapu mellé gurult a labda. Pillanatokkal később Routledge küzdött szélen Tuanzebével, estében sikerült neki centereznie, de Smalling nagyot mentett McBurnie elől.

 

A másik kapu előtt Rashford próbálkozott szabadrúgásokból, Lingard pedig 11 méterről tüzelt, de egyikük sem tudott gólt szerezni. Akárcsak McTominay, aki Martial lapos passzát lőtte 17 méterről kapu fölé.

 

A félidő előtt még Clucas és McBurnie előtt adódott helyzet, de a hazaiak játékosai sem találtak kaput, így előnnyel vonulhattak az öltözőbe a Vörös Ördögök.

 

Szünet után magasabb fokozatba kapcsolt a Swansea, ám a Hattyúk így sem igazán jelentettek veszélyt Romero kapujára, mert a mezőnyben jól megszűrték a támadásokat a manchesteriek. Ez a hazai éledezés hamar el is halt és a United hamar ismét kézbe vette a mérkőzés menetét.

 

Ennek meg is lett az eredménye, az 59. percben kettőre nőtt a vendégek előnye: Tuanzebe indult meg három embert lerázva, jól észlelte, hogy a jobb szélen üres Darmian, sikerült is megjátszania az olaszt, aki az oldalvonal mellől azonnal középre tekert; a labdára tökéletesen érkezett Lingard és 15 méterről védhetetlenül fejelt a jobb alsóba.

 

Sőt, öt perccel később a mesterhármas is megszülethetett volna, de Blind átadása után Lingard lövése (???) a kapu előtt suhant el.

 

A 75. percben a csereként beálló Abraham dolgoztatta meg Romerót, aki aztán Ayew szabadrúgását könnyedén ölre vette.

 

Az utolsó 10 percbe lépve Lingard átlövéssel mozgatta meg Nordfeldtet, aki másodjára meg is fogta a játékszert. A hátralévő időre nagyon leült a meccs, a Swansea feladta már a mérkőzést, a United pedig csak a lefújást várta. Legalábbis így tűnt, ám az utolsó pillanatban egy szöglet után Fer hatalmas helyzetbe került, ám Romero óriásit védett és megőrizte kapuját a góltól.

 

A manchesteriek megérdemelten jutottak tovább, és visszatértek a győzelem útjára.

 

 

Carabao Cup
Swansea City 0-2 Manchester United
Liberty Stadium

 

Vezette: Robert Madley

 

Swansea: Nordfeldt, Rangel, van der Hoorn, Maison, Olsson(Naughton 38.), Ki, Mesa(Fer 67.), Clucas, Routledge, Ayew, McBurnie(Abraham 72.)
Nem használt cserék: Mulder, Fernandez, Fulton, Narsingh

 

United: Romero - Darmian, Lindelöf, Smalling, Blind - Tuanzebe, Herrera(Matic 66.) - Lingard, McTominay, Martial(Shaw 86.) - Rashford(Lukaku 66.)
Nem használt cserék: J. Pereira, Jones, Mata, Mkhitaryan

 

Gólszerző: Lingard 21', 59'

 

Sárga lap: Rangel, Ki illetve Tuanzebe, Blind

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!