De Gea: Kulcsfontosságú az első gól

Az első gól megszerzésének fontosságát hangsúlyozza a Manchester United kapusa, David de Gea, amikor a Vörös Ördögök szombaton kora délután a Tottenham Hotspurt fogadják az Old Traffordon.


José Mourinho legénysége azt követően várhatja a kulcsfontosságú rangadót, hogy Jesse Lingard duplájának köszönhetően a hét közben 2-0-s győzelemet arattak a Swansea City ellen idegenben a Ligakupában.

 

De Gea azon a mérkőzésen pihenőt kapott, de eddig a szezonban parádés formában teljesít, amelyet jól példáz az az adat is, hogy eddigi 15 klub, illetve válogatott szinten lejátszott mérkőzéséből 11 alkalommal még csak gólt se kapott. 

 

Mindazonáltal, hiába brillírozik és húzza le a rolót az ellenfelek előtt, a spanyol portás elárulta, szerinte az a szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bírhat, hogy a pálya másik végén képesek lesznek-e ők bevenni először a vendégek kapuját.

 

"Nagy fontossága lesz annak, hogy ki szerzi az első gólt" - kezdte De Gea a United Reviewnak.

 

"Megszerezni az első gólt, azután uralni a játékot, megtartani a labdát és rengeteget járatni - ezek nagyon fontosak lesznek."

 

"Biztos vagyok benne, hogy nagyon szoros meccs lesz, ahol kemény harcban csak nüansznyi különbség fog dönteni a csapatok között."

 

"De mi leszünk otthon, a saját közönségünk előtt, és nem engedhetünk meg magunknak több botlást, úgyhogy meg kell szereznünk magunknak a győzelmet, hogy felzárkózzunk az első hely közelébe."

 

"A Spurs legyőzése az Old Traffordon nagyszerű módja lenne annak, hogy egy újabb győzelmi sorozatba kezdjünk a bajnokságban. Remélhetőleg ezt sikerül is elérnünk."

 

 

A Sarkantyúsok mindössze két góllal kaptak csak többet a bajnokság során, mint a United, De Gea pedig ennek kapcsán elárulta, nagy elismerője az ellenfél kapusának, a francia válogatott Hugo Llorisnak.

 

"Természetesen Lloris egy nagyszerű kapus, aki rengeteg évnyi tapasztalattal rendelkezik a válogatottal és a Spursszel" - tette hozzá.

 

"Ő nagyon gyors, nagyon agilis és remekül jön ki a kapujából. Minden szempontból kiváló kapus." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Tottenham Hotspur

Premier League 10. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!