Smalling: Késélen táncoló párharc

A fiatal védõ tudja, nyerniük kell holnap a Marseille ellen.


Chris Smalling arra figyelmeztetett, a Unitednek meg kell találnia a megfelelõ egyensúlyt a támadás és védekezés között holnap este. A Vörös Ördögöknek nyerni kell ahhoz, hogy továbblépjenek a Bajnokok Ligája negyeddöntõjébe, mivel folyamatosan ott lebeghet Sir Alex Ferguson csapata felett a Marseille esetleges idegenben lõtt gólja.

A United tavaly a Bayern München ellen búcsúzott úgy, hogy az ellenfél több gólt szerzett idegenben. Így tehát hiába volt a második mérkõzésen 3-2-s gyõzelem, 4-4-es összesítéssel a bajorok mentek tovább. Most, a Marseilleben három hete játszott gól nélküli döntetlen azt eredményezi, muszáj nyernie a hazai csapatnak, ha tovább akar lépni, tehát a párharc szinte késélen táncol.

"Ez egy kicsit veszélyes, hogy az idegenben lõtt gól ennyire számít" - kezdte Smalling a United Reviewnek adott interjúban. "Semleges nézõnek ez érdekessé teszi a párharcot, de a szurkolóknak és a játékosoknak kicsit idegesítõ lehet."

 


"A Marseille nagyon szerette volna elkerülni, hogy gólt kapjanak és ez sikerült is nekik. Jó csapatuk van, remek helyzetben. Felkavaró meccs volt, mert egyik csapat sem akart túl nagy bátorítást adni a másiknak."

A United célja nem lehet más, csak a gyõzelem. Ennek elérése talán sokkal összetettebb, mint ahogy elsõ látásra tûnik.

"Hátul is nagyon tartanunk kell magunkat, mert ha gólt lõnek, az azt jelentené, hogy nekünk kettõt kellene szerezni. Nem kockáztathatod meg, hogy az idegenben lévõ csapat gólt érjen el. A hazai pálya hatalmas elõny számunkra és biztosan tudjuk, meg tudjuk szerezni azt az eredményt, ami számunkra kedvezõ."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!