Lukaku érinthetetlen

A Manchester United menedzsere, José Mourinho a kedd esti, Benfica elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőzően "érinthetetlennek" jellemezte Romelu Lukakut.


A United 9-ese varázslatos formában kezdte a szezont új állomáshelyén, ugyanis eddig a pillanatig 11 gólt szerzett a csapat színeiben, Mourinho pedig úgy érzi, ez az eredményességi mutató, illetve a csatár sokoldalú csapatjátéka elég kell legyen ahhoz, hogy a belga csatárt egyhangúan támogassák.

 

"Szerintem Romelu egyike kell legyen azon játékosoknak, aki érinthetetlen, ami a felé áradó tiszteletet illeti" - mondta a sajtó munkatársainak kérdésére a portugál menedzser hétfőn délután.

 

"Nagyon jól játszik nálunk - nem egy kapufán csattanó fejes, vagy az ellenfél kapusa által kivédett lövése az, ami meghatározza azt, hogy Lukaku teljesítménye gyenge vagy klasszis. Sokkal inkább az dönti el, hogy mit tesz a csapatért - az pedig fantasztikus."

 

"Egy csatár szempontjából a futball nem csak arról szól, hogy szerez-e gólt vagy sem. Az én feladatom viszont az - amikor érzéseim szerint megérdemlik - hogy megvédjem a játékosaimat. Számomra ő érinthetetlen a csapatomban, és szerintem ugyanúgy érinthetetlennek kell lennie, ha a szurkolók támogatásáról és az általuk érzett tiszteletről beszélünk."

 

 

Mourinhot arról is kérdezték, nem érezte-e úgy, hogy Lukakunak visszafogott mérkőzése volt a Spurs ellen, annak ellenére, hogy fejese egy alkalommal a kapufán csattant, emellett pedig szintén fejjel gólpasszt adott Anthony Martial győztes találatát megelőzően.

 

"Egyáltalán nem gondolom, hogy visszafogott lett volna a teljesítménye" - tette hozzá.

 

"Kérdezzék csak meg [Jan] Verthongent, [Toby] Alderweireldet és [Eric] Diert, hogy visszafogott volt-e - ők a világfutball legjobb középhátvédjei közé tartoznak."

 

"Akár gólt szerez, akár nem, az emberek állandóan az ő teljesítményét ellenőrzik. Én viszont nem gondolom, hogy visszafogott lett volna."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Benfica

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!