De Gea együtt érez Svilarral

David de Gea pontosan tudja, milyen nyomás jár együtt azzal, ha egy kapusnak 18 évesen a Bajnokok Ligájában kell védenie, ezért a Manchester United portása együtt érez Benficás kollégájával, Mile Svilarral.


A tinédzserkorú belga lett két héttel ezelőtt a legrangosabb európai kupasorozat történetének legfiatalabban pályára lépő kapusa, amikor a Vörös Ördögök ellen 18 évesen, 1 hónaposan és 22 naposan bemutatkozhatott az Estadio da Luzban.

 

A korábbi rekordot a most már legenda státusznak örvendő Iker Casillas tartotta, aki még 1999 szeptember 15-én szerepelt a Real Madrid színeiben az Olympiacos ellen 18 évesen, 3 hónaposan és 26 naposan. 

 

Svilar balszerencséjére a történelmi este azonban katasztrofális véget ért, ugyanis helyezkedési hibájának köszönhetően Marcus Rashford levegőben cikázó szabadrúgását csak a gólvonalon túlról tudta kihozni, ez a találat pedig később 1-0-s győzelmet ért a Manchester Unitednek Lisszabonban.

 

De Gea a lefújást követően azonnal ifjú kollégája vigasztalására sietett, amelyet követően a fiatal kapuvédő is emberi nagyságáról tett tanúbizonyságot, ugyanis azonnal bocsánatot kért a hazai szurkolóktól, majd minden sajtómunkatárs kérdésére válaszolt. Ezzel a hozzáállásával biztosan messzire juthat még a futballban.

 

 

David is hasonló módon esett át a tűzkeresztségen korábbi klubja, az Atletico Madrid színeiben, amikor 2009 szeptemberében, a korábban José Mourinho által irányított FC Porto elleni, 2-0-ra elveszített idegenbeli mérkőzésen mutatkozhatott be a felnőtt csapatban csereként Roberto Gago 26. percben elszenvedett sérülését követően.

 

Svilar és a Benfica ma esti Old Traffordon tett látogatását megelőzően De Gea ismételten támogatásáról biztosította a fiatal kapust, és értékes tanácsokkal látta el a jövőre nézve.

 

"Igen, együtt éreztem vele" - magyarázta David a United Review szombati számában.

 

"De ilyen a kapusok élete. Nagyon kemény is tud lenni, különösen amikor fiatal vagy és nagy hibákat vétesz - de ezzel együtt kell élni és tanulni kell az elkövetett hibákból. Ő még egy nagyon fiatal srác, akinek csak most kezdődött a karriere, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz vele."

 

"A legfontosabb dolog, hogy ha hibázol, akkor a lehető leggyorsabban el kell felejtened és folytatnod kell a munkát. Amikor az ember fiatal, akkor benne van, hogy gyakrabban hibázik, mint az idősebbek, de ezekkel együtt kell élni. Nagyon keményen kell dolgozni és élvezni azt, amit csinálsz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Benfica

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!