Mourinho értékelt

Jose Mourinho elégedett volt játékosaival, akik legyőzték a Benficát és ezzel nagyon közel kerültek ahhoz, hogy bejussanak a legjobb 16 csapat közé.


A Vörös Ördögök hibátlanok eddig az A-csoportban azt követően, hogy Mile Svilar öngóljának és Daley Blind büntetőből szerzett góljának köszönhetően a United 2-0-ra nyert kedd este az Old Traffordon.

 

Mindez azt jelenti, hogy a manchesterieknek csupán egyetlen pont kell ahhoz a hátralévő két fordulóban, hogy matematikailag is biztossá váljon helyük a legjobb 16 között.

 

A menedzser a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nyilatkozott, valamint a BT Sportnak és az MUTV-nek is adott interjút. Ezekből szemezgettünk...

 

Közel a továbbjutás
"Még nem kvalifikáltuk magunkat. Négy győzelem, de ez nem elég, kell még egy pont a maradék két meccsen."

 

A United teljesítménye
"Jobb, ha szakemberek mondják el véleményüket a meccsről, mint hogy az én véleményemet hallják. Engem azért fizetnek, hogy a legjobbamat adjam, ezt teszem minden nap, a szakértőket pedig azért fizetik, hogy a munkámról alkossanak véleményt, így mondják el ők, milyen is volt a meccs."

 

Elégedettség az esti munka miatt
"Boldogabb vagyok, mint gondolná. Sok változtatást hajtottunk végre a kezdőcsapaton, megtörtük a csapat természetes dinamikáját és rutinját. Az akadémiáról jött sráccal játszottunk [Scott McTominay]. Két gólt lőttünk, egyet sem kaptunk. Újabb három pont, összesen már 12. Az még több pénz a klubnak, mert minden győzelem pénzt hoz. Nincs komoly sérülés, csak Jesse hátával van valami, de nem komoly. Nagyon boldog vagyok."

 

Mégis mi az, amivel leginkább elégedett?
"Mindennel. A pontokkal, azzal, hogy nem kaptunk gólt, a dinamikával, ami más volt, mint eddig, hiszen megtörtük a korábbit a sok változtatással, mint ahogyan a stabilitás is más lett ezzel. Hat helyen cseréltünk. Örülök, hogy az akadémiáról jött srác 90 percet játszott egy Bajnokok Ligája találkozón. Örülök, hogy már majdnem biztos a továbbjutás, de kicsit csalódott is vagyok azért, amiért még nem sikerült kvalifikálnunk magunkat. Örülök a négy idegenbeli meccs, majd két nehéz hazai meccs után, melyek győzelemmel zárultak a Tottenham és a Benfica ellen."

 

McTominay először kezdőként Európában
"Scott? Még ennél is fontosabb ez egy olyan menedzserrel, aki soha nem ad lehetőséget egy fiatal srácnak! A Chelsea-nél olyan fiút tettem be a csapatba, aki a legfiatalabb lett a BL-ben pályára lépők között, Dominic Solanke az illető. Ismétlem, egy olyan menedzser tette, aki soha nem ad lehetőséget a fiataloknak. Nagyon elégedett vagyok Scottal, nagyon stabil volt és remek személyiséggel bír."

 

 

Két tizenegyes, de három is lehetett volna
"Martial és Rashford esetében jött a büntető. A védőknek nem volt más lehetőségük ott, és valószínűleg egy harmadik büntetőnek is jönnie kellett volna Mata eseténél. Az a fontos, hogy négy győzelmünk, 12 pontunk van és majdnem ott vagyunk."

 

Az ítéletvégrehajtókról
"Martial lőtte az elsőt, kihagyta. A másodiknál már nem volt a pályán, de a többiek örömmel vállalták a felelősséget. Romelu örömmel odaállt volna, akárcsak Herrera, de én Blindre voksoltam, az én döntésem volt. Edzünk, elemzünk, megpróbálom a legjobb döntést hozni. Az utolsó nap Martial nem hagyott ki egyet sem, pedig három kiváló kapus ellen lőtte azokat, de most kihagyta, úgyhogy néha rossz döntések születnek, de aztán Daley-t akartam, akkor, ott az én döntésem volt ez."

 

 

Együttérzés Svilarral
"Az nem volt hiba. Persze, lehet mondani, hogy ha nem vetődik, akkor az nem gól. De nem, elvetődött, a labda pedig a hátáról bepattant. Ilyen a foci. De egy 18 éves srácról beszélünk, aki eljött az Old Traffordra, jól teljesített, nagy egyéniség. Ő még csak egy 18 éves gyerek."

 

A Benfica dicsérete
"Remekül játszottak, nehéz volt számunkra. Volt egy bizonyos szintű labdabirtoklásunk, de cseréltem, Mata helyett beküldtem Herrerát. Meglehetősen kiegyenlített, feszített volt a találkozó, ezért a bal oldalon is változtattam. Az ellenfél megnehezítette a meccset, de sikerült nyernünk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!