De Gea elöl is otthonosan mozog

David De Gea a mai napon ünnepli 27. születésnapját. A Manchester United 1-ese a közelmúltban elárulta, nagyon más pályafutást is befuthatott volna.


A spanyol csillag - aki az októberi hónap játékosa szavazáson csupán egyetlen százalékkal maradt le Anthony Martialtól - hozzá volt szokva ahhoz, hogy elöl játszott mindaddig, míg meg nem hozta azon döntését, hogy a legjobb az, ha kesztyűt húz.

 

Ez a döntés a lehető legjobbnak bizonyult még úgy is, hogy a hálóőr lábmunkája leginkább annak tudható be, hogy gyerekként mezőnyjátékosként szerepelt.

 

"Madridban még iskolásként elöl játszottam, mint ahogy a focisuliban is" - nyilatkozta David a United Review-nek. "Két szerepkörhöz voltam hozzászokva, játszottam csatárként és kapusként is. De végül rájöttem, hogy kapusnak jobb vagyok."

 

De Gea számos védést mutatott már be lábbal is, közülük az egyik kulcsfontosságú hárítás még október közepén, az Anfielden történt, amikor a gólnélküli döntetlennel végződő találkozón Joel Matip lehetőségénél védett így.

 

 

"Ez teljesen ösztönös" - folytatta. "Ez olyan valami, amit automatikusan teszel, nem olyan, amit kigondolsz. Szoktam használni a lábaimat."

 

"Ez csak egy reakció, hisz vannak olyan esetek, amikor a labda nagyon közelről jön és nincs elég idő arra, hogy elvetődj. Mindig is tűrhető voltam lábbal, úgyhogy ez csak egy újabb készség, amit elő tudsz rántani."

 

"Mint említettem, gyerekként gyakran játszottam a kapun kívül, így a labdaérintésem nem túl rossz."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!