Az A-csoport alakulásának variációi

A Basel hozzáállása a St. Jakob-Parkban ma este rendezendő Bajnokok Ligája összecsapáshoz nagyban múlhat a CSZKA Moszkva-Benfica mérkőzés alakulásán, állítja a Manchester United menedzsere, José Mourinho.


Az A-csoport másik mérkőzését korábban, 6 órakor kezdik, ahol a CSZKA továbbra is esélyesként pályázhat egy esetleges csoportkörből való továbbjutásra. Az oroszok és a Basel is jelenleg hat ponttal áll négy fordulót követően, és amennyiben a CSZKA veszítene, úgy a svájciak biztosan továbbjutnak a kieséses szakaszba, köszönhetően jobb egymás elleni eredményeiknek, ha ma este otthon tartanák a három pontot.

 

A Benfica egyetlen esélye a továbbjutásra az lenne, ha a United győzne, nekik pedig egy moszkvai győzelemmel sikerülne megszerezniük első pontjaikat. Mourinho legénysége jelenleg 100 százalékos a csoportkörben, és már egy döntetlennel is a kvartett élén végeznének, de már egy CSZKA vereség is a Vörös Ördögök biztos továbbjutását jelentené. 

 

"A tény, hogy CSZKA előbb játszik, mint ők, szerintem befolyásolni fogja a Basel hozzáállását a mérkőzéshez" - kezdte Mourinho a MUTV-nek.

 

 

"Ha a CSZKA győz, akkor abban a tudatban léphetnek pályára, hogy nekik is nyerniük kell. Ha a CSZKA nem tud nyerni, akkor tudják, hogy az egy pont is elég lehet nekik. Úgyhogy szerintem ezen fog múlni és úgy érzem, hogy az egy előny számukra, hogy a CSZKA előbb játszik."

 

"De mi megpróbálunk nyerni. Ha ez nem lehetséges, akkor megpróbálunk legalább egy pontot szerezni a továbbjutás bebiztosításához. De a győzelemre fogunk törekedni."

 

Bajnokok Ligája A-csoport M GY D V P
Manchester United 4 4 0 0 12
Basel 4 2 0 2 6
CSZKA Moszkva 4 2 0 2 6
Benfica 4 0 0 4 0

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

FC Basel - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!